Se incalzeste cuptorul la 180 de grade sau 200.
Se pun ingridentele intr-un bol si se framanta un aluat care este putin lipicios -se mai adauga putina faina.Se imparte aluatul in trei foi-fiecare foaie se intinde bine sa fie subtire de 3mm si se presara zahar pe el. Cu ajutorul sucitorului se preseaza zaharul in aluat. Se taie aluatul fasii si se formeaza bucatele dreptunghiulare sau romb si se pun pe o tava tapetata cu pergament sau hartie de copt. Se coc 10 minute la foc puternic pana se auresc. Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic . Sunt minunate la cafea la ceai.
In afara de aceasta varianta se pot face si altfel - nu se intinde o foaie de aluat, ci se taie bucatele si cu mana le dam o forma-ies putin mai groase si se coc mai mult cam 15-20 de minute. Alor mei le-a placut varianta asta mai mult. Incercati-o si voi!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii