Se curata merele de coaja si se taie sferturi ( feliute verticale, fara cotor). Se pun intr-un vas impreuna cu 3 linguri de zahar si o lingurita de scortisoara. Se lasa sa isi lase zeama, timp de 1 ora.
Se bate untul cu 200g zahar. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga vanilia, faina in ploaie, praful de copt si sarea. Se pune compozitia intr-o tava mai lata, de chec ( 22cm/12cm/7cm). Pune feliile de mar, impingandu-le vertical in compozitie, cate 3-4 in linie. Coace la foc mic, timp de 1ora si 45 min, pana se rumeneste bine. Lasa sa se raceasca 10 min, apoi scoate din tava. Prajitura se serveste calda, dar si rece este f. buna!
Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie si...gata!
Pofta buuuna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii