Felii de somon in sos de vin

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Felii de somon in sos de vin

Ingrediente

  • ptr 4 persoane
  • 4felii frumoase de somon
  • suc de la 1/2de lamaie
  • sare,piper
  • 3-4 linguri de unt
  • 150 gr de masline verzi fara samburi taiati felioare
  • 1lingura de frunze de patrunjel tocate
  • 1/3pahar de vin alb
  • ptr servit -cartofi mici fierti.

Mod de preparare

Pestele se pregateste aproape de ora mesei.

Se spala bine feliile de peste se stropeste cu sucul de lamaie,si se sareaza si se pipereaza. Se lasa asa pe plansa pana se patrunde pestele de gusturi.

Intr-o tigaie mare care sa cuprinda toate feliile se topeste 2linguri de unt dupa care se adauga feliile de peste si se prajesc pe ambele parti usor se pot stropi cu putin unt,si se pune un capac ca pestele sa se prajeasca-fierbe-dupa 2-3 minute se adauga vinul si maslinele si se acopera dinou si se lasa sa fiarba pe foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand aproape nu mai este sos.

Cartofii fierti se prajesc putin in untul ramas.

Se serveste la fiecare o felie de peste cu putin sos si masline si cartofi si se presoara cu patrunjel.

Este o mancare usoara si gustoasa.Iar pestele ramane suculent si nu uscat.

O remarca -nu trebuie de prajit mult pestele in momentul cand isi schimba culoarea este aproape gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise