Reteta postata pe: 30 iulie 2009
Ingrediente
1 kg ficatei de pui., 15 sau 20 de felii de bacon., 1 kg cartofi pentru fiert., 100 gr unt(pentru piureul de cartosi)., 50 ml lapte dulce., sare,piper,ulei de palmier si cateva frunzulite de menta pentru ornat.
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Punem cartofii la fiert pentru piureu.Spalam ficateii de pasare si ii punem intr-o strecuratoare la scurs.Dupa ce s-au scurs luam fiecare bucata de ficat si o infasuram in bacon pe care o vom prinde cu o scobitoare sau doua,depinde cat de mare este bucata.Pregatim tigaia in care prajim ficateii,uleiul trebuie sa fie deja incins.Dupa ce i-am prajit pe ambele parti(cate 2 minute pe fiecare parte) ii punem intr-un vas de yenna si ii vom baga la cuptor pentru 10 sau 15 minute.Asa ficateii isi vor lasa in vas surplusul de ulei.Pregatim piurel de cartofi, adaugand lapte si putin unt.Este o mancare tare gustoasa si alaturi putem servi o salata de castraveti acri si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare inveliti in bacon." nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l
47 voturi
9 comentarii
2h 30 min
Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009
Bun,bun,bun...Acest preparat este preferatul meu de ani de zile si il pregatesc cu mare placere...
mariana_bondoc , 07 august 2009
Chiar asa este tare buna si pentru prezentare 10,pentru aspect 10,si pentru reteta 10.Felicitari.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009
Aspect 10, prezentare 10,totul de nota 10, desigur.