Ficatei de pui la cuptor cu halogen Oven

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ficatei de pui la cuptor cu halogen Oven

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • 3-4 catei de usturoi
  • putina verdeata tocata marunt sau uscata
  • piper
  • boia
  • condimente pentru friptura. Cui ii place gustul de cimbru
  • poate folosi jumatate de lingurita.

Mod de preparare

O gustare nemaipomenita, rapid si usor de facut, merge si ca fel principal, cu garnituri, sosuri, salate, etc. Eu i-am servit cu sos de usturoi si salata de sfecla rosie.

Aceasta mancare poate fi preparata si in cuptorul aragazului sau pe gratar, daca nu aveti cuptor cu halogen. Difera putin timpii.

Daca folositi ficat congelat, tineti-l o ora in apa rece ca sa se dezghete si sa iasa sangele.

Se spala bine ficateii cu apa rece si se curata de eventualele pielite, aveti mare grija sa nu ramana urme de fiere. Eu am gasit de multe ori toata fierea! Strecurati ficateii, scurgeti bine apa si puneti-i intr-un bol in care ati amestecat uleiul de masline cu condimentele. Nu puneti sare pentru ca se intareste ficatul. Daca trebuie sare, puneti la sfarsit. Amestecati ficatul cu condimentele si lasati sa stea cateva minute.

In cuptorul cu halogen suprapuneti gratarele perpendicular ca sa stea bine ficateii pe ele, sa nu cada prin grilaje. Puneti ficateii cu grija pe toata suprafata gratarului si setati cuptorul la 15 minute si 175 grade Celsius.

Scoateti ficateii pe un platou, garnisiti cu frunze de patrunjel, eventual presarati putina sare si piper, dupa gust, asezonati cu usturoiul tocat marunt si cine doreste, cu ardei iute. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise