Într-o oală unde am pus apă de o palmă, o lingură de ulei şi o linguriţă de sare, punem fideaua atunci când apa e aproape de punctul de fierbere şi o lăsăm să fiarbă 1 minut. Tragem deoparte şi o lăsăm 1-2 minute cu capacul acoperit ca să se umfle puţin, apoi o strecurăm. Punem untul să se topească, adăugăm fideaua şi apoi turnăm laptele peste ea (de preferat ar fi să fie cald), apoi adăugăm sarea, zahărul şi zahărul vanilat şi lăsăm să fiarbă 2-3 minute. Tragem deoparte, acoperim cu capac şi o lăsăm puţin ca fideaua să absoarbă lapte şi să se umfle.
Udăm cu puţină apă rece bolurile în care o distribuim. Punem fideaua în boluri şi o presărăm cu puţină scorţişoară şi puţin zahăr, care se va topi la căldura preparatului. Se serveşte caldă,iar la servire putem adăuga şi puţină frişcă deasupra, pe care o presărăm de asemenea cu puţin praf de scorţişoară.
Acest desert iese la fel de consistent ca şi grişul cu lapte sau orezul cu lapte, făcând parte din aceeaşi categorie de deserturi. Dacă vă place însă să iasă cu mult lichid, ca o ciorbă, aşa cum am văzut la unele persoane, atunci dublaţi cantitatea de lapte.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii