File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Pastravul este un peste gras, de apa dulce, foarte iubit pentru carnea alba, fina, frageda si gustoasa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Ingrediente

  • Pastravul este un peste gras, de apa dulce, foarte iubit pentru carnea alba, fina, frageda si gustoasa.
  • 4 buc. file pastrav
  • un amestec de condimente din sare, piper negru macinat,coriandru macinat, boia de ardei dulce si patrunjel uscat macinat
  • o ceapa rosie mare taiata rondele
  • 150 g cascaval ras sau taiat cubulete
  • 2 lamai potrivit de mici decojite si taiate rondele
  • o rosie mare taiata rondele
  • o legatura mica patrunjel
  • 50 ml vin alb
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline si se "tavalesc" prin condimente pe ambele parti.

Se unge un vas termorezistent cu ulei de masline, se aseaza rondelele de ceapa rosie si cele de lamaie.

Pe acest "pat" se aseaza bucatile de peste,apoi rondele de rosie si cateva feliute de lamaie. Se introduce tava in cuptorul incins in prealabil pentru 20 de minute, dupa care se va stropi cu 50 ml vin alb, se presara cascavalul ras sau taiat cubulete si se reintroduce tava la cuptor pentru gratinare. La servire se va presara patrunjel tocat .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise