Ingrediente
4 buc. file pastrav, 3 oua, o ceapa uscata alba, o ceapa uscata rosie, 6 rosii cherry, 7 cartofi potriviti, 100 ml lapte(se pastreaza cateva linguri pentru peste), sare, piper negru macinat, coriandru macinat, cimbru macinat, boia de ardei dulce, unt, ulei de masline extravirgin, faina, pesmet
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
5 voturi
Mod de preparare
Se spala fileurile de peste si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.Se ung cu ulei de masline , se trec prin faina amestecata cu pesmet, prin ou batut , din nou prin amestecul de faina si pesmet.
Se rumenesc pe ambele parti in 3 linguri de ulei de masline si un cubulet de unt.In oul batut adaugam sare, piper macinat, coriandru dupa gust,un praf de boia de ardei dulce si putin lapte...
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele subtiri. In tigaia incinsa se pun 2 linguri ulei de masline si un cubulet de unt.Dupa topirea untului se adauga cartofii, se amesteca usor, se adauga sare, piper macinat ,cimbru , un praf de boia dulce de ardei, se acopera si se lasa la inabusit.
Se bat doua oua cu piper,cimbru, boia dulce de ardei dupa gust.
Cepele se curata de coaja, se spala ,se taie bucati (rondele) intregi mai groase. Se trec prin lapte, se lasa la zvantat , dupa care fiecare bucata intreaga se desface in rondele individuale. Se trec prin amestecul de faina si pesmet, ou batut , din nou prin amestecul de faina si pesmet si se prajesc pe ambele parti in putin ulei de masline. Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie pentru indepartarea surplusului de ulei.
Rosiile spalate si sterse se pun in tigaia incinsa la copt.Peste rosii se presara sare.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Multumesc mult...
Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Super gustos....
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Va multumesc mult...
Sidy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Bun, bunut.....mai ales pentru cei ce prefera pestele.....
Adriana B (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013
O prezentare deosebita!