Floare de cais

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Floare de cais

Ingrediente

  • Blat:6 oua,6 linguri de zahar,2 budinci de capsuni sau zmeura,1 praf de copt,2 linguri de faina
  • Crema:4 galbenusuri,2 linguri de faina,200 gr zahar,5 plicuri zahar vanilat,100 ml lapte,1 pachet margarina Rama
  • Glazura 1 :4 albusuri,12 linguri de zahar
  • Glazura 2 :6 linguri zahar pudra,2 linguri cacao,1 lingura ulei,2 linguri apa clocotita.

Mod de preparare

Blat:se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,se adauga in ploaie si se amesteca usor de jos in sus praful de budinca amestecat in prealabil cu praful de copt si cu faina.Se coace in tava unsa si tapetata (eu pun si hartie de copt) la foc potrivit.

Crema:se amesteca toate ingredientele,mai putin margarina ,se fierb pana se ingroasa.Rece sa amesteca cu margarina frecata inainte,se pune peste blat.

Glazura 1:pe aburi albusurile batute cu zaharul pana nu se mai simte zaharul,se pune peste crema.

Glazura 2:se amesteca toate si se intinde peste albusuri.Se poate orna si dupa preferinta fiecaruia,eu am pus ornamente colorate de prajituri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise