Focaccia cu ceapă și măsline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Focaccia cu ceapă și măsline

Ingrediente

  • 300 g faina,
  • 10 g drojdie proaspata,
  • 100 ml apa calduta,
  • 100 ml lapte caldut,
  • 1 lingura zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • masline,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ceapa potrivita,
  • oregano.

Mod de preparare

Mi-a placut aceasta reteta de pe blogul Laurei si al lui Mimmi si am incercat-o.

Amestecam drojdia cu zaharul si cu laptele caldut si o lasam cca 10 minute, sa se "umfle".

Asezam intr-un bol faina, punem pe margini sarea, 2 linguri de ulei, iar in mijloc punem maiaua.

Framantam bine aluatul cu cca 100 ml apa calduta si lasam la dospit 1 ora.

Intindem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; ungem deasupra cu ulei, asezam ceapa taiata julienne si maslinele.

Eu am pus oregano in aluat,Mimmi l-a presarat peste aluat.

Lasam la crescut inca 10 minute dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise