autor:

mirela0911

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2019

Ingrediente
Foi:, , 600 g faina, un praf de sare, 1 lgt bicarbonat de amoniu, 1 lingura otet, 2 oua, 150 g zahar, 150 ml ulei, 150 ml lapte, 5 linguri cacao, , Crema:, 1 litru lapte dulce, 150 g faina alba, 50 g amidon, 150 g zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 1 lgt esenta de vanilie, 200 g unt, 1 borcan mic cu gem de caise, Glazura:, 120 g ciocolata amaruie, 40 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu praful de sare si cacaoa. Bicarbonatul de amoniu se stinge in otet si se toarna peste faina. Se amesteca pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se framanta aluatul pana se obtine o compozitie elastica si nelipicioasa.



Se imparte in 4 parti egale. Se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire care se coace pe dosul tavii de la cuptor timp de 12 minute fiecare. Se lasa sa se raceasca.



Crema: Intr-o oala se amesteca faina si amidonul cu zaharul si zaharul vanilat. Se toarna laptele, se omogenizeaza si se da la foc mic. Se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand continuu sa nu se prinda de fund. Cand se obtine consistenta dorita, se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie apoi untul. Se amesteca totul bine si se lasa la racit.



Pe un fund de lemn se asaza o foaie, se intinde jumatate din crema de vanilie, se asaza a doua foaie, se unge cu gemul de caise, se pune a treia foaie si se unge cu restul de crema de vanilie. Deasupra se pune ultima foaie (se alege care e mai frumoasa dintre ele). Se apasa usor pentru a face priza buna cu cremele si se lasa deoparte.



Glazura: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati si frisca lichida. Se incalzeste usor pana se topeste complet ciocolata si devine omogena. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se toarna peste prajitura. Se intinde pe toata suprafata apoi se da la rece pentru a se intari glazura. Se pot presara deasupra bombonele.

Se acopera cu o punga pentru a se inmuia foile si a deveni frageda. Dupa 2-3 zile este si mai buna.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete

Cornulete

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul, se adauga ouale,zaharul

19 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu bilute de branza si cocos

Prajitura cu bilute de branza si cocos

Pentru bilutele de cocos amestecam toate ingredientele si modelam cu mainile bilute de marimea unei

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 600 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1 lingura otet
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 5 linguri cacao
  • Crema:
  • 1 litru lapte dulce
  • 150 g faina alba
  • 50 g amidon
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 1 borcan mic cu gem de caise
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 40 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete