autor:

Carmen's_Atelier

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Foietaj cu rubarbar

Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2014

Ingrediente
un aluat de foietaj, 2-3 buc rubarbăr, zahăr pudră, opțional 1 lingură zahăr brun și o lingură frișcă lichidă sau smântână de gătit, 1 ou bătut cu apă minerală

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

- Tăiem rubarbărul în bucăți de aproximativ 4-5 cm și apoi îl tăiem în fâșii subțiri
- mixăm o lingură de zahăr brun cu o lingură de frișcă lichidă până se obține o compoziție cremoasă. Aceasta este opțională pentru rețetă. Ea joacă rolul unui lipici dulce pentru rubarbăr.
- Rulăm foietajul pe blatul de lucru și îl tăiem în forme rotunde - de dimensiunea unui pahar sau a unui bol. Așezăm foietajul în tavă
- Ungem foietajul cu oul bătut iar pe mijloc adăugăm puțin din crema de zahăr brun cu frișcă lichidă.
- Așezăm peste acestea feliile de rubarbăr și pudrăm din belșug cu zahărul pudră.
- Tava se pune la cuptor la aproximativ 180-200 grade, timp de 15-20 de minute. Când foietajul devine auriu iar rubarbărul este caramelizat se poate scoate de la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu rubarbar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec de ciocolatã albã (Bolo de chocolate branco)

Chec de ciocolatã albã (Bolo de chocolate branco)

1)Bate spumã untul cu zahãrul si coaja de citrinã. Adaugã ouãle, unul câte unul, bãtând

5 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Palmieri cu gem

Palmieri cu gem

Scoatem foietajul din congelator si lasam in frigider sa se dezghete. Dupa ce s-a dezghetat, punem

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • un aluat de foietaj
  • 2-3 buc rubarbăr
  • zahăr pudră
  • opțional 1 lingură zahăr brun și o lingură frișcă lichidă sau smântână de gătit
  • 1 ou bătut cu apă minerală

Raporteaza reteta

Retete
de Carmen's_Atelier
Tartă cu ciocolată și nuci

Tartă cu ciocolată și nuci

Începem prin a pregăti le pâte sablée. Atentie, la orice aluat de tartă, mâinile

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă): Înainte de a începe,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Înghețată cu fistic

Înghețată cu fistic

Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este

5 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Petits fours speciale