autor:

Carmen's_Atelier

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Foietaj cu rubarbar

Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen's_Atelier (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2014

Ingrediente
un aluat de foietaj, 2-3 buc rubarbăr, zahăr pudră, opțional 1 lingură zahăr brun și o lingură frișcă lichidă sau smântână de gătit, 1 ou bătut cu apă minerală

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

- Tăiem rubarbărul în bucăți de aproximativ 4-5 cm și apoi îl tăiem în fâșii subțiri
- mixăm o lingură de zahăr brun cu o lingură de frișcă lichidă până se obține o compoziție cremoasă. Aceasta este opțională pentru rețetă. Ea joacă rolul unui lipici dulce pentru rubarbăr.
- Rulăm foietajul pe blatul de lucru și îl tăiem în forme rotunde - de dimensiunea unui pahar sau a unui bol. Așezăm foietajul în tavă
- Ungem foietajul cu oul bătut iar pe mijloc adăugăm puțin din crema de zahăr brun cu frișcă lichidă.
- Așezăm peste acestea feliile de rubarbăr și pudrăm din belșug cu zahărul pudră.
- Tava se pune la cuptor la aproximativ 180-200 grade, timp de 15-20 de minute. Când foietajul devine auriu iar rubarbărul este caramelizat se poate scoate de la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu rubarbar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de clatite cu dulceata de capsuni si macese

Tort de clatite cu dulceata de capsuni si macese

Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit daca aluatul este prea gros se poate adauga apa pana

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Se alege orezul si se spala in cateva ape. Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot

2 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • un aluat de foietaj
  • 2-3 buc rubarbăr
  • zahăr pudră
  • opțional 1 lingură zahăr brun și o lingură frișcă lichidă sau smântână de gătit
  • 1 ou bătut cu apă minerală

Raporteaza reteta

Retete
de Carmen's_Atelier
Tartă cu ciocolată și nuci

Tartă cu ciocolată și nuci

Începem prin a pregăti le pâte sablée. Atentie, la orice aluat de tartă, mâinile

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă): Înainte de a începe,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Înghețată cu fistic

Înghețată cu fistic

Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este

6 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu cartofi in stil unguresc