Ingrediente
Șira spinării tăiată în 2 bucăți, Pentru marinadă:, ulei de măsline 500 ml, vin alb demisec 2000 ml, ceapă galbenă 2 bucăți, usturoi 5-6 căței, foi de dafin 4-5 bucăți, cimbru sălbatic de pădure, rozmarin, sare aromată a la Panacris, portocale 5 bucăți, Pentru fript:, slănină afumată cca. 50 g, usturoi 1 căpățână, ulei de măsline, vin alb demisec
Dificultate: Redusa | Timp: 300h
1 vot
Mod de preparare
După acest interval, șirele, se scot din marinadă, atenție nu se spală, doar se scurg bine și se așează într-o tavă termorezistentă. Se stropesc cu puțin ulei, se adaugă căței de usturoi în coajă, și feliile de slănină se pun deasupra pulpelor din loc în loc. Friptura să dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute până ce prinde culoare, întorcîndu-se pe toate părțile, apoi se stinge cu cca. 200 ml vin, se acoperă și se lasă la gătit la foc mic, 100 grade, cca. 180 de minute.
Friptura se servește alături de piure sau cartofi natur și obligatoriu de salată verde ;)
Spor și poftă bună!