autor:

andraconstantinescu

» » Dulciuri diverse

Galuste cu prune

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2016

Ingrediente
500 g cartofi curatati de coaja si taiati cubulete, o lingurita sare, un baton de scortisoara, 25 g unt, 150 g pesmet, 125 g zahar, o lingurita de pudra de scortisoara, 8 prune (sau mai multe, in functie de cat de mari faceti galustele) + doua linguri zahar, un ou, o lingura ulei, 175 g faina sau cat cuprinde, apa.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si batonul de scortisoara.

Pesmetul se prajeste in unt intr-o tigaie si se amesteca continuu pana cand pesmetul devine auriu. Se adauga 125 g zahar si o lingurita de pudra de scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute. Se transfera continutul tigaii intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.

Prunele se spala, li se scot samburii si se amesteca cu cele doua linguri de zahar.

Dupa ce cartofii au fiert, se pun intr-o strecuratoare, se clatesc cu apa rece si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se paseaza si se amesteca cu putina sare, un ou, o lingura de ulei si faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat omogen si usor lipicios.

Se pune o oala cu apa la foc.

Cu mainile pline de faina se aplatizeaza o parte din aluat, se pune o pruna in mijloc si se impatureste in el, formand o bila. Se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul.

In apa clocotita se adauga galustele, cate 2-3 pe rand, si se lasa sa fiarba. Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata. Se scot din apa si se dau prin pesmet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Cartofii spalati si fierti in coaja se dau pe razatoarea mica, se lasa sa se raceasca, se amesteca

21 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
GALUSTE CU PRUNE

GALUSTE CU PRUNE

Cartofii se spala,se fierb(cca30 minute);se scurg,se curata si f.calzi,se zdrobesc.Tot calzi,se amesteca

33 voturi    15 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g cartofi curatati de coaja si taiati cubulete
  • o lingurita sare
  • un baton de scortisoara
  • 25 g unt
  • 150 g pesmet
  • 125 g zahar
  • o lingurita de pudra de scortisoara
  • 8 prune (sau mai multe
  • in functie de cat de mari faceti galustele) + doua linguri zahar
  • un ou
  • o lingura ulei
  • 175 g faina sau cat cuprinde
  • apa.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Budinca dulce de paste