Galuste cu prune

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Galuste cu prune

Ingrediente

  • 300 gr. cartofi
  • 1 praf sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 200 gr. faina
  • 1/4 kg prune
  • 200 gr. pezmet
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 pliculet de zahar vanilat.

Mod de preparare

Cartofii spalati si fierti in coaja se dau pe razatoarea mica, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu faine, oul, sarea si se framanta bine. Se fac bilute in care se pune cate o pruna sau jumatate de pruna daca este prea mare pruna(fara samburi). Intr-o cratita se pune apa la fiert cu o lingurita de sare (2 litri de apa);cand fierbe apa se pun galustele pe rand si se fierb pana se ridica deasupra. Daca se lipeste aluatul puneti pe mana putina faina.

In timp ce fierb galustele se pune pezmetul la prajit in 2 linguri de ulei pana se rumeneste,se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, vanilia, scortisoara si se amesteca bine. Se scot galustele din cratita si se dau prin pezmet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise