Se spala bine prunele, se scot samburii. Se adauga zaharul si se lasa cca 1 ora apoi se pune la fiert la foc potrivit. Dac prunele nu sunt suficient de zemoase se adauga un pahar de apa si se continua fierberea. Se indeparteaza spuma si se amesteca continuu pentru evitarea prinderii de fundul cratitei.
Pentru a stii cand este gata se procedeaza astfel:
se pune putin gem pe o farfuriuta, se lasa putin sa se raceasca si de imparte in doua cu o lingurita. Daca cele doua parti nu se mai unesc sau se unesc greu atunci este gata.
Se pune fierbinte in borcane si se invelesc in paturi pana se racesc. Cine doreste poate sa puna borcanele in cuptorul deja incins pana se formeaza o crusta.
Se poate adauga in timpul fierberii samburi de nuca, scortisoara sau vanilie, zeama de lamaie.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii