Gogosele Valentina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosele Valentina

Ingrediente

  • 200 ml vin alb
  • 200 g faina (in functie de marimea oualelor poate intra un pic mai multa faina)
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • ulei pentru prajit
  • Pentru ornat:
  • 200 g zahar pudra
  • scortisoara dupa gust
  • 4 linguri miez de nuca macinat
  • Sirop :
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri zahar tos
  • 100 ml apa
  • o lingura niez de nuca macinat

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune vinul la fiert,iar cand a dat in clocot se adauga untul,oprim focul si amestecam pana se topeste.Cand s-a topit untul adaugam faina amestecand foarte bine pana se formeaza aluatul.

Dupa ce aluatul s-a racit,se adauga ouale pe rand si amestecam pana se omogenizeaza.

Se formeaza gogosele de diferite forme si marimi.

Intr-un ibric punem mierea,zaharul,apa,miezul de nuca si fierbem pana se formeaza siropul.

Separat intr-o farfurie,castronel amestecam zaharul pudra,scortisoara si miezul de nuca macinat pentru ornat.

Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim gogoselele pe ambele parti.

Dupa ce s-au prajesc gogoselele,acestea se trec prin sirop,apoi se tavalesc prin amestecul de zahar pudra, nuca,scortisoara si se aranjeaza pe platou.

Siropul care ramane il puteti turna putin cate putin deasupra gogoselelor care sunt deja aranjate pe platou...

Sunt bucuroasa ca mi-au iesit atat de bune, ca sa va pot impartasi si voua aceasta noua reusita...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise