autor:

» » Retete de post

Gogosi pufoase cu mere

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
600 gr faina, 2 mere, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 1/2 cana apa calduta, 25 gr drojdie, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala, un praf de sare, ulei pentru prajit, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Frecam drojdia cu o lingura de zahar.
Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica.
Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala si merele rase.
Le amestecam bine cu mainile, apoi picuram apa cate putina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aveti grija sa nu scapati prea multa apa deoarece de la zeama merelor aluatul se mai inmoaie in timpul framantarii. Eu am pus ceva mai multa si am fost nevoita sa mai adaug faina.
Punem uleiul, framantam pana il incorporam bine si pe el.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa o ora la loc ferit de curent.
Dupa ce a crescut, presaram pe masa de lucru faina, rupem bucati de aluat, intindem cu sucitorul foi potrivit de subtiri iar cu un pahar decupam gogosile si le asezam pe o tava.
Intr-o tigaie incingem mai mult ulei si rumenim gogosile pe rand, pe ambele parti.
Le scoatem cu o paleta si le pudra cu zahar.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Gogosi  pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle. Într-un vas pune fãina,

15 voturi    5 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • gabiveve (Chef de cuisine):

    Fantastic de bune si usor de facut si le-am taiat cu forma de taiat biscuiti - inimioare, ingerasi si stelute- foarte bune si nu sunt exagerat de dulci!

  • 19 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2017

    Multumesc mult, doamna Ramona! Sunt cu adevarat delicioase! Si umplute cu mere sunt grozave!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2017

    Imi plac foarte mult gogosile. Imi plac si merele. Nu m-am gandit la o asemenea combinatie. Sigur le voi incerca! Ai votul meu de 5 stelute. Felicitari!

  • Rocsy Ciobanu , 27 februarie 2015

    Te astept cu impresii

    • Nia Mutascu , 27 februarie 2015

      Am sa incerc.

    • Rocsy Ciobanu , 19 ianuarie 2015

      Multumesc!

    • Felicia Cucos , 17 ianuarie 2015

      foarte bun!!!!!

    • Rocsy Ciobanu , 05 noiembrie 2014

      Ma bucur ca ti-au placut!

    • Gruion Daniela , 03 noiembrie 2014

      am facut gogosi sint delicioase

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2014

      Kok Miori, poti face o cantitate mai mica de aluat si incerci sa le coci la cuptor..

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2014

      Mi-ai place daca asi sti ca le pot coace?

    • Rocsy Ciobanu , 12 august 2014

      Sper sa iti placa!

    • Narcisa Adriana , 11 august 2014

      o sa incerc si eu reteta asta!

    • Rocsy Ciobanu , 01 iulie 2014

      Sper sa va placa! :)

    • Popa Emilia , 01 iulie 2014

      am sa o fac si eu!

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 24 mai 2014

      Mihai, Lucia ma bucur ca va plac!

    • Lucia Gheorghe , 07 mai 2014

      da foarte bun

    • Mihai Moldovan , 04 mai 2014

      f.b

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

      Multumesc Myra!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

      simple si delicioase:)))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

30 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 mere
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • 25 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult, doamna Ramona! Sunt cu adevarat delicioase! Si umplute cu mere sunt grozave!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba de salata verde