Gogosi pufoase cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gogosi pufoase cu mere

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 mere
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • 25 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Frecam drojdia cu o lingura de zahar.

Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica.

Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala si merele rase.

Le amestecam bine cu mainile, apoi picuram apa cate putina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aveti grija sa nu scapati prea multa apa deoarece de la zeama merelor aluatul se mai inmoaie in timpul framantarii. Eu am pus ceva mai multa si am fost nevoita sa mai adaug faina.

Punem uleiul, framantam pana il incorporam bine si pe el.

Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa o ora la loc ferit de curent.

Dupa ce a crescut, presaram pe masa de lucru faina, rupem bucati de aluat, intindem cu sucitorul foi potrivit de subtiri iar cu un pahar decupam gogosile si le asezam pe o tava.

Intr-o tigaie incingem mai mult ulei si rumenim gogosile pe rand, pe ambele parti.

Le scoatem cu o paleta si le pudra cu zahar.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise