autor:

Fara foto

» » Retete de post

Gogosi pufoase cu mere

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
600 gr faina, 2 mere, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 1/2 cana apa calduta, 25 gr drojdie, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala, un praf de sare, ulei pentru prajit, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Frecam drojdia cu o lingura de zahar.
Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica.
Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala si merele rase.
Le amestecam bine cu mainile, apoi picuram apa cate putina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aveti grija sa nu scapati prea multa apa deoarece de la zeama merelor aluatul se mai inmoaie in timpul framantarii. Eu am pus ceva mai multa si am fost nevoita sa mai adaug faina.
Punem uleiul, framantam pana il incorporam bine si pe el.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa o ora la loc ferit de curent.
Dupa ce a crescut, presaram pe masa de lucru faina, rupem bucati de aluat, intindem cu sucitorul foi potrivit de subtiri iar cu un pahar decupam gogosile si le asezam pe o tava.
Intr-o tigaie incingem mai mult ulei si rumenim gogosile pe rand, pe ambele parti.
Le scoatem cu o paleta si le pudra cu zahar.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Gogosi  pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle. Într-un vas pune fãina,

12 voturi    5 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu mere - de post

Plăcintă cu mere - de post

Vom intra in post fff curind și eu zic că e bine sa ne reamintim această rețetă atit de simplă

11 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gabiveve (Chef de cuisine):

    Fantastic de bune si usor de facut si le-am taiat cu forma de taiat biscuiti - inimioare, ingerasi si stelute- foarte bune si nu sunt exagerat de dulci!

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 27 februarie 2015

    Te astept cu impresii

  • Fara foto

    Nia Mutascu , 27 februarie 2015

    Am sa incerc.

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 19 ianuarie 2015

    Multumesc!

    • Fara foto

      Felicia Cucos , 17 ianuarie 2015

      foarte bun!!!!!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 05 noiembrie 2014

      Ma bucur ca ti-au placut!

    • Fara foto

      Gruion Daniela , 03 noiembrie 2014

      am facut gogosi sint delicioase

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2014

      Kok Miori, poti face o cantitate mai mica de aluat si incerci sa le coci la cuptor..

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2014

      Mi-ai place daca asi sti ca le pot coace?

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 12 august 2014

      Sper sa iti placa!

    • Fara foto

      Narcisa Adriana , 11 august 2014

      o sa incerc si eu reteta asta!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 01 iulie 2014

      Sper sa va placa! :)

    • Fara foto

      Popa Emilia , 01 iulie 2014

      am sa o fac si eu!

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 24 mai 2014

      Mihai, Lucia ma bucur ca va plac!

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 07 mai 2014

      da foarte bun

    • Fara foto

      Mihai Moldovan , 04 mai 2014

      f.b

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

      Multumesc Myra!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

      simple si delicioase:)))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 mere
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • 25 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Kok Miori, poti face o cantitate mai mica de aluat si incerci sa le coci la cuptor..

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare cu masline