Frecam drojdia cu o lingura de zahar.
Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica.
Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala si merele rase.
Le amestecam bine cu mainile, apoi picuram apa cate putina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aveti grija sa nu scapati prea multa apa deoarece de la zeama merelor aluatul se mai inmoaie in timpul framantarii. Eu am pus ceva mai multa si am fost nevoita sa mai adaug faina.
Punem uleiul, framantam pana il incorporam bine si pe el.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa o ora la loc ferit de curent.
Dupa ce a crescut, presaram pe masa de lucru faina, rupem bucati de aluat, intindem cu sucitorul foi potrivit de subtiri iar cu un pahar decupam gogosile si le asezam pe o tava.
Intr-o tigaie incingem mai mult ulei si rumenim gogosile pe rand, pe ambele parti.
Le scoatem cu o paleta si le pudra cu zahar.
Sa aveti pofta!
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii