Gomboti cu prune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gomboti cu prune

Ingrediente

  • Show original message
  • Ingrediente: 1 kg prune,1 kg cartofi,350 gr faina,300 gr pesmet,250 gr zahar + 4 linguri,2 oua,putina sare,1 lingura scortisoara,3-4 linguri ulei.

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune si le pudram cu cele 4 linguri cu zahar si putina scortisoara.Cartofii dupa ce s-au fiert se strecoara se lasa sa se raceasca putin apoi ii facem piure si iilasam sa se raceasca de tot.Apoi adaugam cele 2 oua si faina.Amestecam coca cu mana daca e prea lipicioasa mai punem putina faina.Se rupe cu mana din coca ca la chiftelele mai mari le umplem cu o pruna si le asezam pe o farfurie tapetata cu faina pana terminam cu toti gombotii.Intr-o oala punem apa la fiert si in momentul cand incepe sa fiarba apa se adauga cam 7 gomboti si lasam sa fiarba cam 12-15 minute(depinde cat de mari sunt).

Gombotii fierti ii scoatem si ii asezam in tigaia cu pesmet.Intr-o tigaie punem uleiul apoi adaugam pesmetul si se caleste putin pana isi schimba culoarea.Apoi adaugam zaharul si lingura cu scortisoara.Gombotii fierti ii tavalim prin pesmet.Ii putem servi si calzi si reci .SUNT BUNI ORICUM.SUPER BUNI. Eu i-am facut saptamana trecuta de 2 ori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise