Gulas de strut

Curatam toate legumele.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Gulas de strut

Ingrediente

  • 700 g gulas de strut
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 5 cartofi rosii
  • 1- 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 lingura chimen
  • 1/2 lingurita paprika iute
  • 1 lingura crema Gulas
  • 2 linguri untura
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • patrunjel verde
  • - pentru galuste:
  • 1 ou
  • 3-4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Carnea de strut o puteti achizitiona de pe site-ul https://www.struti.ro/magazinonline

Mod de preparare

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem cuburi, punindu-le pe fiecare in alt bol. Ceapa o taiem solzisori.

Carnea o taiem in cuburi de 1,5-2 cm.

Aprindem focul afara si asezam ceaunul deasupra lui. Se poate face si intr-un vas pe aragaz, dar eu zic ca nu este asa de gustos.

Punem untura la topit. Untura este cea care da consistenta si savoare deosebita oricarui fel de mancare.

Adaugam apoi ceapa si o sotam pina devine sticloasa.

Adaugam cubuletele de carne de strut peste cepa sotata si amestecam pina cand carnea isi schimba culoarea,1-2 linguri pasta de gogosari , paprika iute, sare si piper proaspat macinat, adaugam peste carnea perpelita.

Punem acum si apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba cam o ora, pina cand carnea este patrunsa.

Intre timp, punem si niste crema iute de gulas, depinde de cat de iute vreti sa fie. Gasiti aceasta crema la hypermatketuri.

Mai adaugam apa atat cat gulyas vrem sa facem si punem zarzavatul sa fiarba.

Lasam sa fiarba cam 20 de minute, apoi adaugam cuburile de cartofi pe care le fierbem tot vreo 20 de minute.

In timpul acesta, pregatim galustele din faina.

Intr-un bol, spargem oul, adaugam faina, uleiul si sarea, apoi amestecam pina se face o pasta mai grosuta.

Rupem galustele cu lingura sau cu lingurita, (depinde de cat de mici vrem sa le facem) si le dam drumul in supa sa fiarba cam 5-10 minute.

Cand sunt gata fierte, luam ceaunul de pe foc si presaram patrunjel verde tocat, deasupra.

Gulasul nostru este gata acum, il putem servi.

Ma incanta gustul deosebit de savuros al carnii de strut.

Mai ales in supe sau ciorbe, am reusit sa-i descopar gustul apetisant .

Gulasul acesta este picant, dar daca nu va place aceasta, nu trebuie sa faceti cu paprika iute sau cu crema de gulas iute. Sunt si dulci.

Atunci, alaturi de acest gulas incantator, puteti servi ardei iute.

Pofta mare va doresc !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise