autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Gulas de strut

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2017

Ingrediente
700 g gulas de strut, 2 cepe mari, 3 morcovi, 1 radacina patrunjel, 5 cartofi rosii, 1- 2 linguri pasta de gogosari, 1 lingura chimen, 1/2 lingurita paprika iute, 1 lingura crema Gulas, 2 linguri untura, 1/2 lingurita piper proaspat macinat, patrunjel verde, , - pentru galuste:, 1 ou, 3-4 linguri faina, 2 linguri ulei, sare, , Carnea de strut o puteti achizitiona de pe site-ul https://www.struti.ro/magazinonline

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem cuburi, punindu-le pe fiecare in alt bol. Ceapa o taiem solzisori.

Carnea o taiem in cuburi de 1,5-2 cm.

Aprindem focul afara si asezam ceaunul deasupra lui. Se poate face si intr-un vas pe aragaz, dar eu zic ca nu este asa de gustos.

Punem untura la topit. Untura este cea care da consistenta si savoare deosebita oricarui fel de mancare.

Adaugam apoi ceapa si o sotam pina devine sticloasa.

Adaugam cubuletele de carne de strut peste cepa sotata si amestecam pina cand carnea isi schimba culoarea,1-2 linguri pasta de gogosari , paprika iute, sare si piper proaspat macinat, adaugam peste carnea perpelita.

Punem acum si apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba cam o ora, pina cand carnea este patrunsa.

Intre timp, punem si niste crema iute de gulas, depinde de cat de iute vreti sa fie. Gasiti aceasta crema la hypermatketuri.

Mai adaugam apa atat cat gulyas vrem sa facem si punem zarzavatul sa fiarba.

Lasam sa fiarba cam 20 de minute, apoi adaugam cuburile de cartofi pe care le fierbem tot vreo 20 de minute.

In timpul acesta, pregatim galustele din faina.

Intr-un bol, spargem oul, adaugam faina, uleiul si sarea, apoi amestecam pina se face o pasta mai grosuta.

Rupem galustele cu lingura sau cu lingurita, (depinde de cat de mici vrem sa le facem) si le dam drumul in supa sa fiarba cam 5-10 minute.

Cand sunt gata fierte, luam ceaunul de pe foc si presaram patrunjel verde tocat, deasupra.

Gulasul nostru este gata acum, il putem servi.

Ma incanta gustul deosebit de savuros al carnii de strut.

Mai ales in supe sau ciorbe, am reusit sa-i descopar gustul apetisant .

Gulasul acesta este picant, dar daca nu va place aceasta, nu trebuie sa faceti cu paprika iute sau cu crema de gulas iute. Sunt si dulci.

Atunci, alaturi de acest gulas incantator, puteti servi ardei iute.

Pofta mare va doresc !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de strut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu polenta graten

Pui cu polenta graten

Se pregateste o mamaliga mai tare deca o facem de obicei si se lasa la racit; dupa racire, se taie

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu tarhon

Pui cu tarhon

Intr-o tigaie, la care sa se potriveasca si un capac, se incinge uleiul, apoi se adauga usturoiul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 700 g gulas de strut
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 5 cartofi rosii
  • 1- 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 lingura chimen
  • 1/2 lingurita paprika iute
  • 1 lingura crema Gulas
  • 2 linguri untura
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • patrunjel verde
  • - pentru galuste:
  • 1 ou
  • 3-4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Carnea de strut o puteti achizitiona de pe site-ul https://www.struti.ro/magazinonline

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de rata cu sos de fructe de padure