Se incinge ceaunul cu putin ulei si se caleste ceapa si ardeiul tocate marunt, se adauga carnea de manzat taiata cubulete, iar dupa cateva minute se adauga si carnea de porc cubulete si se soteaza cu capac pana se inmoaie, se baga si chimenul (care se poate macina fin dupa preferinta) si se introduc legumele taiate cuburi care se calesc impreuna cu carnea, amestecand incontinuu. Dupa ce se imoaie legumele, se adauga boiaua, sarea si piperul dupa gust (maghiarii mananca mai condimentat), se mai lasa un minut si se toarna apa clocotita cam 4-5 litri. Dupa ce s-au fiert carnea de manzat si legumele, se adauga rosiile taiate cuburi si se fierbe in continuare, intre timp se bat ouale cu un praf de sare si piper si se incorporeaza faina pana se obtine un aluat mai dens din care se formeaza galuste mai mici si se pun in ciorba care clocoteste. Ciorba este gata cand se ridica toate galustele la suprafata.
Aceasta mancare eu o recomand sa fie servita cu o palinca de cirese sau un vin negru taninos si cu ardei iute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii