Gulas la ceaun

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ulei
  • 1 ceapa rosie mare
  • 250g carne de porc
  • 250g carne de manzat
  • 250g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii mari(decojite)
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 1 lingura seminte de chimen
  • sare si piper dupa gust
  • 2 oua mari
  • 3 linguri faina

Mod de preparare

Se incinge ceaunul cu putin ulei si se caleste ceapa si ardeiul tocate marunt, se adauga carnea de manzat taiata cubulete, iar dupa cateva minute se adauga si carnea de porc cubulete si se soteaza cu capac pana se inmoaie, se baga si chimenul (care se poate macina fin dupa preferinta) si se introduc legumele taiate cuburi care se calesc impreuna cu carnea, amestecand incontinuu. Dupa ce se imoaie legumele, se adauga boiaua, sarea si piperul dupa gust (maghiarii mananca mai condimentat), se mai lasa un minut si se toarna apa clocotita cam 4-5 litri. Dupa ce s-au fiert carnea de manzat si legumele, se adauga rosiile taiate cuburi si se fierbe in continuare, intre timp se bat ouale cu un praf de sare si piper si se incorporeaza faina pana se obtine un aluat mai dens din care se formeaza galuste mai mici si se pun in ciorba care clocoteste. Ciorba este gata cand se ridica toate galustele la suprafata.

Aceasta mancare eu o recomand sa fie servita cu o palinca de cirese sau un vin negru taninos si cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise