autor:

dan deva

» » Borsuri si Ciorbe

Gulas la ceaun

Autor: dan deva (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dan deva (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
ulei, 1 ceapa rosie mare, 250g carne de porc, 250g carne de manzat, 250g cartofi, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ardei gras, 2 rosii mari(decojite), 1 lingura boia dulce, 1 varf de cutit boia iute, 1 lingura seminte de chimen, sare si piper dupa gust, 2 oua mari, 3 linguri faina

Dificultate: Medie Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Se incinge ceaunul cu putin ulei si se caleste ceapa si ardeiul tocate marunt, se adauga carnea de manzat taiata cubulete, iar dupa cateva minute se adauga si carnea de porc cubulete si se soteaza cu capac pana se inmoaie, se baga si chimenul (care se poate macina fin dupa preferinta) si se introduc legumele taiate cuburi care se calesc impreuna cu carnea, amestecand incontinuu. Dupa ce se imoaie legumele, se adauga boiaua, sarea si piperul dupa gust (maghiarii mananca mai condimentat), se mai lasa un minut si se toarna apa clocotita cam 4-5 litri. Dupa ce s-au fiert carnea de manzat si legumele, se adauga rosiile taiate cuburi si se fierbe in continuare, intre timp se bat ouale cu un praf de sare si piper si se incorporeaza faina pana se obtine un aluat mai dens din care se formeaza galuste mai mici si se pun in ciorba care clocoteste. Ciorba este gata cand se ridica toate galustele la suprafata.
Aceasta mancare eu o recomand sa fie servita cu o palinca de cirese sau un vin negru taninos si cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas la ceaun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Curatam toate legumele si le taiem marunt. Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete la gratar
Ciorba de cartofi fara carne

Ciorba de cartofi fara carne

Intro oala cu 3 l apa, punem la fiert morcovii, patrunjelul, ceapa, cartofii, telina, curatate,

8 voturi    4 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • ulei
  • 1 ceapa rosie mare
  • 250g carne de porc
  • 250g carne de manzat
  • 250g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii mari(decojite)
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 1 lingura seminte de chimen
  • sare si piper dupa gust
  • 2 oua mari
  • 3 linguri faina

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de spanac aromata cu patrunjel verde