Gulas la ceaun

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ulei
  • 1 ceapa rosie mare
  • 250g carne de porc
  • 250g carne de manzat
  • 250g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii mari(decojite)
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 1 lingura seminte de chimen
  • sare si piper dupa gust
  • 2 oua mari
  • 3 linguri faina

Mod de preparare

Se incinge ceaunul cu putin ulei si se caleste ceapa si ardeiul tocate marunt, se adauga carnea de manzat taiata cubulete, iar dupa cateva minute se adauga si carnea de porc cubulete si se soteaza cu capac pana se inmoaie, se baga si chimenul (care se poate macina fin dupa preferinta) si se introduc legumele taiate cuburi care se calesc impreuna cu carnea, amestecand incontinuu. Dupa ce se imoaie legumele, se adauga boiaua, sarea si piperul dupa gust (maghiarii mananca mai condimentat), se mai lasa un minut si se toarna apa clocotita cam 4-5 litri. Dupa ce s-au fiert carnea de manzat si legumele, se adauga rosiile taiate cuburi si se fierbe in continuare, intre timp se bat ouale cu un praf de sare si piper si se incorporeaza faina pana se obtine un aluat mai dens din care se formeaza galuste mai mici si se pun in ciorba care clocoteste. Ciorba este gata cand se ridica toate galustele la suprafata.

Aceasta mancare eu o recomand sa fie servita cu o palinca de cirese sau un vin negru taninos si cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise