Gyros la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gyros la cuptor

Ingrediente

  • - 1 bucata piept de pui
  • - 5 cartofi
  • - ½ varza
  • - 1 ardei rosu
  • - 2 cepe
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1 cana de lapte
  • - 200 ml supa de pui (legume) sau apa
  • - 1 lingura faina
  • - 100 gr branza feta
  • - ulei de masline
  • - 1 lingurita oregano
  • - 1 lingurita rosmarin
  • - 1 lingurita chimen macinat
  • - 1 lingurita boia
  • - sare, piper

Mod de preparare

Pentru aceasta mancare plina de aroma si cu putine calorii :P trebuie sa le multumesc furnicutilor (http://furnicuti.blogspot.com)

Spalam pieptul de pui, il taiem bucatele mici si-l punem la marinat in sosul pregatiti astfel: amestecam condimentele (oregano, rosmarin, chimen, boia, sare si piper dupa gust) cu 4 linguri de ulei de masline, lasam totul la frigider 2-3 ore.

Taiem cartofii rondele, varza o taiem fasii subtiri (ca pentru salata), la fel si ardeiul. Tocam ceapa marunt, pisam usturoiul si le calim in putin ulei de masline. Adaugam bucatile de carne si le lasam 10-15 minute pana se albesc. Scoatem carnea, o punem deoparte si punem cartofii rondele la rumenit in acelasi vas, mai adaugam putin ulei daca e nevoie. Cand s-au rumenit cartofii pe ambele parti, le scoatem si punem varza la calit pana se inmoaie.

Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam cartofii, pieptul de pui, varza calita si feliutele de ardei.

Tot in vasul in care am calit varza punem o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem cu laptele si supa de pui. Lasam pe foc mediu cateva minute pana se ingroasa, condimentam cu sare si piper, dupa care turnam peste gyros.

Dam la cuptorul preincalzit 40-45 minute, iar cu vreo 10-15 minute inainte sa fie gata, presaram deasupra branza feta taiata cubulete mici.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise