Ingrediente
Pentru crusta - 6 forme mini-tarte:, - 188 grame faina alba, - 1 ou mare de casa, - un praf de sare, - coaja de la o portocala, - 100 grame unt nesarat la temperatura camerei, - 80 grame zahar brun, - 15 grame mac macinat, - 1 lingura apa rece., , Pentru umplutura de mere:, - 3 mere curatate de coaja si taiate felii, - 1 kaki, - 50 grame zahar brun sau alb, - 30 grame zahar muscovado, - 1 lingurita scortisoara, - un praf de sare, - 1/4 lingurita nucsoara, - 2 lingurite pline amidon de porumb (optional), - zeama de la o jumatate de lamaie., Ingrediente pentru crema de mascarpone:, - 200 grame mascarpone, - 1 lingura rasa zahar pudra, - coaja de la o portocala, - 1 lingurita amestec de condimente pentru turta dulce (scortisoara, cuisoare, ienibahar si/sau cardamon)., , Pentru bezea:, - 2 albusuri de oua de casa proaspete, - 1/2 lingurita de sare, - 120 grame zahar pudra, - 1/4 lingurita cream of tartar, - 1 lingurita otet alb.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Pentru umplutura de mere: Taiati merele felii, nu foarte subtiri, cam jumatate de centimetru si la fel procedati si cu kaki. Puneti merele si kaki intr-o tigaie sau o oala cu capac, la foc mic si turnati peste zaharul, praful de sare, scortisoara, nucsoara si amidonul. Amestecati din cand in cand usor sa nu zdrobiti merele si lasati pe foc pentru 15 minute pana merele se inmoaie putin. Pastrati pe foc pentru inca 5 minute, fara capac pana se obtine o compozitie sticloasa. Retrageti de pe foc si adaugati zeama de lamaie, iar dupa racire, umpleti tartele racite cu umplutura de mere.
Pentru crema de mascarpone: La crema treburile merg uimitor de rapid, doar trebuie sa amestecati branza mascarpone cu coaja de portocale si condimentele pana se incorporeaza bine. Puneti crema astfel obtinuta deasupra umpluturii cu mere, cu ajutorul unei linguri si nivelati apoi.
Pentru bezea: Am batut albusurile spuma tare impreuna cu sarea, cu ajutorul mixerului. Dupa ce se obtine o spuma cu o consistenta densa si lucioasa, se adauga treptat zaharul, cream of tartar si otetul si se mai bate pentru inca 2-3 minute pana cand spuma devine stabila pe tel. Se poate adauga zahar vanilat sau alte arome daca doriti. N-am mai adaugat arome in cazul meu, pentru ca tarta in sine are deja are mai multe arome adaugate in umplutura de mere si crema de mascarpone si riscam o combinatie cu prea multe arome.
Pregatiti o tava cu hartie de copt si cu o perie umezita, aplicati usor pe hartia de copt. Cu ajutorul unui pos formati mici bezele pe hartia de copt. Le puteti decora in functie de preferinte cu zahar colorat, mac sau bomboane mici pentru a le face mai aspectuoase.
Incalziti cuptorul la 130 de grade si introduceti tava cu bezele pentru 1 ora pana se obtine o suprafata crocanta. Inchideti focul la cuptor si lasati la racit bezelele cu usa cuptorului intredeschisa pentru inca aproximativ 45 de minute. Pentru ca ati umezit hartia de copt in prealabil cu peria, veti putea desprinde cu usurinta bezeaua. Asezati bezelele racite peste crema de mascarpone si impingeti foarte usor pentru stabilitate.