Indiene

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Indiene

Ingrediente

  • Coji
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Sirop
  • 150 g apa
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Crema
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • 40 ml apa
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca
  • o lingurita unt

Mod de preparare

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie data prin razatoare si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.

Cu ajutorul unui posh facem cerculete de cca 5 cm diametru in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc usor pe talpa si le verificam cu scobitoarea.

Intre timp pregatim siropul-punem apa cu zaharul la fiert cateva minute pana ce se formeaza un sirop,adaugam esenta si coaja de portocala,lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-galbenusurile le atem cu zaharul si pe punem pe baie de abur sau intr-o cratita cu fundul dublu si punem pe foc amestecand energic pana ce zaharul e topit si galbenusurile devin spumoase,

Oprim focul adaugam gelatina hidrata cu apa si amestecam pana ce se topeste.punem vasul in altul cu apa rece si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca spuma dup acare aduagam crema de galbenus si mixam pana ce se omogenizeaza si devin o crema densa.

Fiecare fursec il trecem prin sirop,sprintem crema cu ajutorul unui posh,adaugam cate un fursec deasupra insiropat,sprintem iara crema si dam la rece cat pregatim glazura.

Intr-un ibric adaugam ingredientele si punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste si se omogenizeaza.

Lasam sa se tempereze si cu o lingura punem deasupra pe fiecare prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise