Inghetata cu caise, nuci si caramel

Care este prima optiune in ce priveste desertul in aceste zile toride.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Inghetata cu caise, nuci si caramel

Ingrediente

  • 200 ml frisca lichida neîndulcita (eu am folosit Pilos de la Lidl)
  • 397 ml lapte condensat îndulcit
  • 6 buc caise
  • 100 ml lapte
  • Miez de nuca
  • Sos caramel

Mod de preparare

Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride?

In ce mă priveşte, cu siguranţă este îngheţata. Bine,eu prefer îngheţata chiar şi iarna. Cel mai mult îmi place îngheţata cu fructe, aşa că am ales să folosesc caise, dar i-am adăugat şi puţin miez de nucă şi un sos caramel.

Chiar dacă nu am maşină pentru îngheţată, consistenţa a fost cremoasă, fără “ace de gheaţă”.

Am mixat foarte bine frisca, apoi am turnat peste ea laptele condensat.

Caisele fara sâmburi le-am pus în recipientul Blenderului Blend Active ,împreuna cu laptele. Am obtinut un piure fin, pe care l-am adaugat în amestecul de frisca si lapte condensat.

Am pus si miezul de nuca pe care l-am prajit putin.

Am pus compozitia astfel obtinuta într-o caserola speciala pentru înghetata si am lasat-o câteva ore la congelator.

Am scos odata sa amestec în ea dar am vazut ca nu era cazul sa repet operatiunea.

Nota: Deoarece am folosit lapte condensat îndulcit, este obligatoriu sa folosim frisca neîndulcita sau smântâna pentru frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise