Ingrediente
200 gr de fidea subtire, 1 cup zahar (125 grame), 250 ml apa, 2 bucati de cardamon, putin ulei ptr uns tava (initial trebuia unt, eu am uitat si era greu de pus dupa), 250 ml frisca lichida
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
18 voturi
Mod de preparare
Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca.
Se face un sirop din zahar,apa si cardamon.
Se scoate cardamonul si se toarna fierbinte peste fideaua rumenita.
Intre timp se bate frisca si se adauga peste jumatatea din fidea.
Se acopera cu cealalta jumatate de fidea rumenita.
Se taie in patrate sau dreptunghiuri.
LIVIA RUS (Chef de cuisine) , 25 februarie 2013
Prima data am auzit de Kataif cu frisca de la Olguta din LA MEDELENI ,asta acum multi ani si de atunci am ramas cu imaginea inchipuita si cu dorinta de a manca si eu,uite ca acum am ocazia ,sper sa-mi fac ceva timp si sa-mi iasa!
tory (Bucatar) , 15 februarie 2013
si eu pregatesc kataif,dar cumpar blatul din comert este ff bun dar si ff ieftin,8lei bucata si are 11portii prepari siropul si adaugi frisca
nela (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
tatal meu este din Constanta si mi-ai adus aminte de copilarie...merci...bravo!
MARLENNA (Maestru bucatar) , 14 februarie 2013
ce este CARDAMONUL , unde se gaseste ?
Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
Delicios !!!Este preferatul meu
Marian (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2011
arata foarte bine si cred ca e apetisant!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 august 2011
Delicios si apetisant!*****