Kinder paradiso

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Kinder paradiso

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125g zahar
  • 125g faina
  • 25g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 40g unt topit dar rece
  • aroma de lamaie si vanilie
  • Crema:
  • 500ml lapte proaspat
  • 100g zahar
  • 50g amidon
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita de miere

Mod de preparare

Intr-un vas mixam 2 dintre albusuri si le dam deoparte;

Amestecam faina cu amidonul si praful de copt;

Separat mixam 2 oua intregi cu cele doua galbenusuri,adaugam zaharul si continuam mixarea,adaugand treptat 2 linguri de apa fierbinte,in modul acesta ouale isi dubleaza volumul si devin ft pufoase,

Incorporam faina cernuta cu amidonul si praful de copt,amestecand cu o lingura de jos in sus,adaugam jumatate din albusurile mixate,incorporam untul rece topit,iar in final restul de albusuri batute;

Amestecam totul usor,si turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina de diametru 28,

Introducem timp de 20 minute in cuptorul incalzit 170°C;

Crema:

Timpul in care blatul creste si se raceste pregatim crema:

Laptele se pune intr-.un vas la fiert,amestecam, zaharul cu amidonul,adaugam putin cate putin lapte cald,amestecam,omogenizam,si punem totul la foc dulce pana se ingroasa;

Crema obtinuta o punem la racit in baie rece,iar dupa racire in frigider;

Mixam frisca cu lingurita de miere,incorporam crema racita ,amestecam bine si umplem blatul taiat pe jumatate;

Asezam peste crema capacul blatului,pudram cu zahar pudra,introducem cel putin o ora in frigider dupa care servim;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise