Intr-un vas mixam 2 dintre albusuri si le dam deoparte;
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt;
Separat mixam 2 oua intregi cu cele doua galbenusuri,adaugam zaharul si continuam mixarea,adaugand treptat 2 linguri de apa fierbinte,in modul acesta ouale isi dubleaza volumul si devin ft pufoase,
Incorporam faina cernuta cu amidonul si praful de copt,amestecand cu o lingura de jos in sus,adaugam jumatate din albusurile mixate,incorporam untul rece topit,iar in final restul de albusuri batute;
Amestecam totul usor,si turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina de diametru 28,
Introducem timp de 20 minute in cuptorul incalzit 170°C;
Crema:
Timpul in care blatul creste si se raceste pregatim crema:
Laptele se pune intr-.un vas la fiert,amestecam, zaharul cu amidonul,adaugam putin cate putin lapte cald,amestecam,omogenizam,si punem totul la foc dulce pana se ingroasa;
Crema obtinuta o punem la racit in baie rece,iar dupa racire in frigider;
Mixam frisca cu lingurita de miere,incorporam crema racita ,amestecam bine si umplem blatul taiat pe jumatate;
Asezam peste crema capacul blatului,pudram cu zahar pudra,introducem cel putin o ora in frigider dupa care servim;
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii