Langosi cu smantana, usturoi si branza

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
medie
Langosi cu smantana, usturoi si branza

Ingrediente

  • -1 kg faina
  • -1 cub de drojdie proaspata
  • -sare
  • -2 galbenusuri
  • -500ml lapte caldut
  • -200 ml smantana
  • Acestea de sus au fost pentru aluat.
  • -ulei pentru uns punga, pentru intins langoasa si pentru prajit
  • -usturoi
  • -smantana
  • -telemea de oi

Mod de preparare

Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la dospit in frigider (se poate tine si o saptamana). Cand a crescut se rupe cate o bucata din el si se intinde pe o planseta unsa cu ulei (eu am facut direct pe masa) un rotund caruia i se face cu degetul o gaura in mijloc. Se pune intr-o tigaie cu mult ulei si se prajeste pe ambele parti. Faceti cate langosi doriti. Se curata 2 capatani de usturoi, se piseaza si se face o maioneza din el (exact ca maioneza, dar se pune foarte, foarte putin ulei la frecat). Cand s-a terminat de facut maioneza se toarna peste ea smantana, se amesteca bine, se ia o langoasa, se unge cu o pensula din amestecul de usturoi cu smantana si se rade telemea de oaie data prin razatoarea cu gauri mici. Se poate unge si cu gem, dar mai buna este cu branza,usturoi si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise