Lapte de pasare

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Lapte de pasare

Ingrediente

  • 1litru lapte
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • vanilie
  • o lingurita de faina
  • o lingura de rom.

Mod de preparare

Se pune la foc mic intr-o cratita potrivit de mare laptele cu vanilia.Se bat albusurile la care se adauga 100g zahar,batindu-se din nou.pina se tine albusul tare.Cind laptele incepe sa fiarba,se trage cratita pe foc mai mic astfel incit laptele abia sa mai dea in clocote..Cu o lingura se ia din albusul batut si se pune in cratita.Se formeaza 4-5 oua din albus,nu mai multe ca sa aiba loc in cratita.Se tine mai putin de 2 minute pe o parte,se intorc pe cealalta parte si se tin tot 2 minute

Se scot cu lingura cu gauri si se aseaza pe o sita,ca sa se scurga.Se continua asa pina am fiert tot albusul.

Separat se freaca galbenusurile cu 100g zahar si o linguria de faina.Se toarna incet laptele strecurat se da totul pe foc moale,amestecind pina incepe sa se lege.Cind crema s-a racit se adauga o lingura de rom,dupa care se pune crema in castroane,iar deasupra fiecarui castron se pun galustile din albusul fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise