Lasagna bolognese

Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Lasagna bolognese

Ingrediente

  • Pentru sosul bolognese:
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 l bulion
  • 2 linguri pasta ardei (facut in casa cu ceapa si rosii)
  • 100 ml apa,
  • 4 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • Pentru sos bechamel:
  • 700 ml lapte
  • 70 gr faina
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice (cimbru,coriandru,rozmarin macinate fin printr-o rasnita)
  • Pentru asamblare:
  • 250 gr telemea de vaca putin sarata
  • 200 cascaval
  • foi de lasagna
  • Pentru acesta reteta am facut cascavalul in casa si foile de lasagna tot in casa cu taitei de casa. Le-am taiat lungi cat tava.

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Se caleste putin, adaugam apoi pasta de ardei si carnea tocata de vita si putina apa, se amesteca incontinuu, pana se patrunde carnea putin, apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba cam 30 minute, pana sosul scade si carnea se patrunde bine.

Pentru sosul bechamel, folosim o cratita in care punem untul la topit, adaugam faina si lasam putin sa se rumenesca (sa nu se schimbe la culoare), apoi adaugam laptele si condimentele impreuna cu sarea si piperul. Se amesteca continuu cu un tel, pana se ingroasa.

ASAMBLARE:

In tava unsa cu putin unt, se pune un strat de sos bechamel (CA SA NU SE ARDA FOILE), apoi 2 foi de lasagna, un strat de sos de bechamel, un strat de sos bolognese, putina telemea si cascaval razuite, iar foi, iar sos alb si tot asa, pana terminam cantitatile si foile. Deasupra trebuie sa ramana un strat de foi, putin sos alb si presaram cascaval deasupra. Se da la cuptor 45-50 minute. Se poate servi calda sau rece (se poate taia mai bine).

Este o reteta super, extrem de delicioasa, facuta in straturi de foi si sosuri cu gusturi deosebite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise