Luscos

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Luscos

Ingrediente

  • 0,5 kg varza
  • 1 morcov
  • 1patrunjel
  • 1 ardei (dupa preferinta)
  • 1 ceapa
  • 300 gr costita de porc ciolan dezosat
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • 100 ml ulei
  • 150 ml bulion
  • sare ,piper, vegeta de legume
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se taie varza pe un platou de lemn.
Afumatura se taie bucati potrivite, ciolanul se poate taia si mai marunt cubulete dupa dorinta.
Se pune la fiert intr-o oala afumatura si varza cu o lingurita de sare. Dupa 45 minute se verifica si se mai sareaza dupa gust.
Se prepara rantas-ul astfel:
- intr-o cratita se pune uleiul, se incinge si se adauga ceapa taiata marunt;
- se prajeste ceapa pana devine sticloasa (atentie sa nu se arda);
- se adauga 2 linguri de faina alba si se amesteca, ca sa nu se ingroase se pune un polonic din fiertura de zeama;
- se mai pun 1-2 ligurite de boia dulce sau iute;
- se amesteca si se adauga zeama ca sa nu se prinda.
Rantasul se adauga in Luscos printr-o sita freacandu-se cu lingura de lemn si scufundandu-se in ciorba pana se dizolva tot. Ceapa care ramane in sita se arunca.
Se adauga bulionul si ardeiul taiat cubulete mici si se mai fierbe 15 minute.
Se serveste calda in ceaun cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise