autor:

Mihaela11

» » Sosuri

Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru macaroane, -1 pachet de 1/2kg macaroane cellentani, -3 litrii apa de fiert macaroanele la care se adauga 1 lingura de sare si 3 linguri ulei de porumb, Pentru sos, -1kg morcovi curatati si taiati bucati mai mari, -1/2kg carne de vita ( taiata in bucati ca pentru tocana), -2 cepe de marime medie taiate pestisori, -1/2lingurita piper proaspat macinat, -1/2lingurita ienibahar, -1 nucsoara, -3 linguri otet alb, -3-4 foi de dafin, -1/2 lingurita sare( sau dupa gust), -1 lingurita 10 legume Deli’kat, -apa cat sa acopere carnea si zarzavatul, -4 linguri ulei de masline, -4 linguri ulei de porumb pentru rantas, -4 linguri de faina pentru rantas

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul de masline intr-o oala de fiert subpresiune si se caleste 3-4 minute carne de vita pana isi schimba culoarea in roz.
Se adauga ceapa si se mai lasa la calit inca 3-4 minute.
Se adauga morcovii, condimentele,foile de dafin,otetul: se rade o nucsoara si se adauga apa fierbinte cat sa acopere carnea si zarzavatul.
Cand incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.
Se scot carnea si frunzele de dafin pe o farfurie.
Intr-o cratita se face un rantas din uleiul de porumb si faina si se subtiaza cu morcovii trecuti prin strecuratoarea de rosii si zeama in care au fiert.
Se adauga carnea si foile de dafin si se pune pe foc, amestecand mereu pana s-a ingrosat si a fiert faina.
Se serveste cu macaroanele cellentani fierte dupa instructiunile de pe pachet si trecute prin jet de apa rece si salata de sfecla sau muraturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci

Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci

Fierbeti pastele al dente, scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece. Cat se fierb pastele pregatiti

27 voturi    9 comentarii
30 min
Sosuri
Sos de ceapa cu ficatei de pui si piure de cartofi

Sos de ceapa cu ficatei de pui si piure de cartofi

Se curata ceapa si se toaca foarte marunt, ficateii se spala si se lasa in apa rece 10 minute, si

8 voturi    1 comentariu
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Foarte bine arata si cred ca este si foarte delicioasa.Pup!

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    o reteta deosebita.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Foarte gustoasa, este aceasta mancare cu carne de vita, arata si frumos.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Foarte interesanta reteta!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Tare buna este , yam,yam...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Multumim ca pofta ne-ai facut.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Foarte buneee......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru macaroane
  • -1 pachet de 1/2kg macaroane cellentani
  • -3 litrii apa de fiert macaroanele la care se adauga 1 lingura de sare si 3 linguri ulei de porumb
  • Pentru sos
  • -1kg morcovi curatati si taiati bucati mai mari
  • -1/2kg carne de vita ( taiata in bucati ca pentru tocana)
  • -2 cepe de marime medie taiate pestisori
  • -1/2lingurita piper proaspat macinat
  • -1/2lingurita ienibahar
  • -1 nucsoara
  • -3 linguri otet alb
  • -3-4 foi de dafin
  • -1/2 lingurita sare( sau dupa gust)
  • -1 lingurita 10 legume Deli’kat
  • -apa cat sa acopere carnea si zarzavatul
  • -4 linguri ulei de masline
  • -4 linguri ulei de porumb pentru rantas
  • -4 linguri de faina pentru rantas

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

maria mihalache (Chef de cuisine)

Foarte bine arata si cred ca este si foarte delicioasa.Pup!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pui cu legume de vara