autor:

Mihaela11

» » Sosuri

Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru macaroane, -1 pachet de 1/2kg macaroane cellentani, -3 litrii apa de fiert macaroanele la care se adauga 1 lingura de sare si 3 linguri ulei de porumb, Pentru sos, -1kg morcovi curatati si taiati bucati mai mari, -1/2kg carne de vita ( taiata in bucati ca pentru tocana), -2 cepe de marime medie taiate pestisori, -1/2lingurita piper proaspat macinat, -1/2lingurita ienibahar, -1 nucsoara, -3 linguri otet alb, -3-4 foi de dafin, -1/2 lingurita sare( sau dupa gust), -1 lingurita 10 legume Deli’kat, -apa cat sa acopere carnea si zarzavatul, -4 linguri ulei de masline, -4 linguri ulei de porumb pentru rantas, -4 linguri de faina pentru rantas

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul de masline intr-o oala de fiert subpresiune si se caleste 3-4 minute carne de vita pana isi schimba culoarea in roz.
Se adauga ceapa si se mai lasa la calit inca 3-4 minute.
Se adauga morcovii, condimentele,foile de dafin,otetul: se rade o nucsoara si se adauga apa fierbinte cat sa acopere carnea si zarzavatul.
Cand incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.
Se scot carnea si frunzele de dafin pe o farfurie.
Intr-o cratita se face un rantas din uleiul de porumb si faina si se subtiaza cu morcovii trecuti prin strecuratoarea de rosii si zeama in care au fiert.
Se adauga carnea si foile de dafin si se pune pe foc, amestecand mereu pana s-a ingrosat si a fiert faina.
Se serveste cu macaroanele cellentani fierte dupa instructiunile de pe pachet si trecute prin jet de apa rece si salata de sfecla sau muraturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Piri Piri Caseiro  ( Sos chili de casã)

Piri Piri Caseiro ( Sos chili de casã)

Piri Piri este o varietate de Capiscum frutescens, originar din regiunile tropicale Americane, foarte

6 voturi    2 comentarii
10 min
Sosuri
Saculeti cu mere insiropati

Saculeti cu mere insiropati

Se incinge cuptorul la 220⁰C. Se decojesc si se rad merele apoi se scurg bine de zeama (zeama

5 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Foarte bine arata si cred ca este si foarte delicioasa.Pup!

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    o reteta deosebita.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Foarte gustoasa, este aceasta mancare cu carne de vita, arata si frumos.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Foarte interesanta reteta!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Tare buna este , yam,yam...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Multumim ca pofta ne-ai facut.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Foarte buneee......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru macaroane
  • -1 pachet de 1/2kg macaroane cellentani
  • -3 litrii apa de fiert macaroanele la care se adauga 1 lingura de sare si 3 linguri ulei de porumb
  • Pentru sos
  • -1kg morcovi curatati si taiati bucati mai mari
  • -1/2kg carne de vita ( taiata in bucati ca pentru tocana)
  • -2 cepe de marime medie taiate pestisori
  • -1/2lingurita piper proaspat macinat
  • -1/2lingurita ienibahar
  • -1 nucsoara
  • -3 linguri otet alb
  • -3-4 foi de dafin
  • -1/2 lingurita sare( sau dupa gust)
  • -1 lingurita 10 legume Deli’kat
  • -apa cat sa acopere carnea si zarzavatul
  • -4 linguri ulei de masline
  • -4 linguri ulei de porumb pentru rantas
  • -4 linguri de faina pentru rantas

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

maria mihalache (Chef de cuisine)

Foarte bine arata si cred ca este si foarte delicioasa.Pup!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cum facem maioneza?