Macrou in sos de rosii la cuptor – Reteta simpla, gustoasa si foarte usor de preparat

Incearca aceasta reteta delicioasa de macrou in sos de rosii, cu vin alb, usturoi si lamaie. Se prepara usor, este aromata si pe placul tuturor.

Portii
5-6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Macrou in sos de rosii la cuptor – Reteta simpla, gustoasa si foarte usor de preparat

Ingrediente

  • 2 bucati mari de macrou
  • 2 cepe mari
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 pahar de vin alb sec
  • ½ cana de apa
  • 3–4 linguri de pasta de rosii
  • 4 felii de lamaie
  • 2–3 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • patrunjel proaspat tocat
  • faina (pentru tavalit pestele)
  • ulei (pentru prajit)
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Macroul in sos de rosii este una dintre cele mai iubite retete din bucataria romaneasca, fiind usor de preparat, accesibila si extrem de gustoasa. Este perfecta pentru o masa de familie sau pentru o cina rapida cu gust autentic. Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si reteta de macrou marinat la rece, sau o delicioasa plachie de crap.

Descopera si alte retete cu peste sau vezi cum sa faci o mamaliguta perfecta ca garnitura. Urmeaza pasii simpli de mai jos si bucura-te de un preparat savuros si sanatos.

Se spala bine macroul si se taie in felii groase, de aproximativ doua degete. Se tamponeaza cu un prosop de hartie pentru a elimina excesul de apa, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se trec bucatile de macrou prin faina si se scutura de surplus. Se prajesc usor intr-o tigaie cu ulei incins, doar pana prind o crusta usoara, apoi se scot pe servetele pentru a elimina excesul de ulei.

Intr-o alta tigaie (sau aceeasi), caleste ceapa taiata solzisori pana devine aurie. Adauga usturoiul curatat si taiat felii, si mai caleste 1-2 minute.

Dizolva pasta de rosii in vinul alb amestecat cu ½ cana de apa. Toarna amestecul peste ceapa si usturoi. Adauga foile de dafin, boabele de piper si feliile de lamaie.

Asaza cu grija bucatile de peste in sos, avand grija sa nu se sfarame. Lasa totul sa fiarba la foc mic 5–10 minute, apoi transfera preparatul intr-un vas termorezistent (tip yena).

Introdu vasul in cuptorul preincalzit la 180°C si lasa-l aproximativ 20 de minute, pana sosul se ingroasa usor si pestele este bine patruns.

Presara patrunjel proaspat tocat deasupra si serveste preparatul cald, alaturi de mamaliguta sau paine proaspata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise