autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Macrou la grill (gratar)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Ingrediente
4 bucati macrou proaspat (puteti folosi si macrou congelat), Pentru marinata:, 5 linguri ulei de masline, 5 frunze de dafin, piper macinat dupa gust (eu am folosit un varf de lingurita), jumatate lingurita sare sau dupa gust, o lingura patrunjel proaspat tocat, 3-4 fire cimbru proaspat sau cateva crengute de cimbru, uscat sau putin cimbru macinat, 3-4 crengute de rozmarin proaspat sau macinat, zeama si coaja de la 1-2 lamai, 2-3 catei pisati de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Macroul este un peste care se pregateste repede neavand solzi,doar trebuie eviscerat,are un gust minunat,este gustos si sanatos deoarece contine acizi grasi omega 3.
Se face marinata amestecand ingredientele pentru marinata si se tine pestele curatat si spalat bine in aceasta la temperatura camerei timp de 20-30 de minute,dupa care se pune la rumenit la grill sau pe gratarul uns cu ulei pentru a preveni eventuala lipire si bine incins in prealabil.Se rumeneste bine pe ambele parti,iar cand este gata se serveste stropit dupa gust zeama de lamaie si putin ulei de masline...
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la grill (gratar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iulie 2012

    Multumesc mult ...Esti alaturi de mine intotdeauna...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Felicitari Valentina, ca de obicei retetele tale sunt delicioase !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumeasc mult Elena...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Foarte gustos, stiu ca tu esti neintrecuta in pregatirea pestelui.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Multumesc...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Gustos si sanatos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Intr-adevar...Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte bun si santos pestele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Multumesc ...Si noua ne place enorm pestele...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte apetisant. Sunt fan peste

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Multumesc mult...

    • Adina , 27 aprilie 2010

      Bun! bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Multumesc mult si ...Fir intins...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      chiar maine merg cu sotul la pescuit,daca avem noroc mi-ai dat o idee buna pt. cina!arata tare bine,hmmmm....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte bun si mie imi place!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Ma bucur ca iti place...Este un peste gustos si sanatos...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Imi place pestele foarte mult, in orice fel!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Multumesc...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Daca e la gratar, nu poate fi decat bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Va multumesc mult...

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Fain arata macroul tau, merita incercat !

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Delicios,arata foarte bine....

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Bun de tot! pestele la gratar e un deliciu si al tau ma inspita, arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati macrou proaspat (puteti folosi si macrou congelat)
  • Pentru marinata:
  • 5 linguri ulei de masline
  • 5 frunze de dafin
  • piper macinat dupa gust (eu am folosit un varf de lingurita)
  • jumatate lingurita sare sau dupa gust
  • o lingura patrunjel proaspat tocat
  • 3-4 fire cimbru proaspat sau cateva crengute de cimbru
  • uscat sau putin cimbru macinat
  • 3-4 crengute de rozmarin proaspat sau macinat
  • zeama si coaja de la 1-2 lamai
  • 2-3 catei pisati de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult ...Esti alaturi de mine intotdeauna...

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Fructe de mare cu usturoi