autor:

Victoria Gabriela

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Magiun de struguri cu nuca

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Ingrediente
5 kg de struguri negri, 1,0 kg zahăr (după gust), zeama de la 1 lămâie, 250 ml apă (un pahar), 200 gr. nucă tăiată mai mare, opțional:, scorțișoară,, 1-2 litri must proaspăt negru și gros

Dificultate: Medie Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare

Se spală bine strugurii și se aleg bob cu bob.



Boabele de struguri alese se pun la fiert împreună cu apa sau must (dacă aveți), într-o cratiță cu fundul dublu pentru cca. 25-30 minute, sau până când acestea se înmoaie.



Când s-au înmuiat suficient, boabele de struguri se dau prin sită pentru a separa sâmburii și cojile, care se aruncă.



Pulpa de struguri dată prin sită se stropește cu zeama de lămâie, se pune la fiert într-un vas cu fundul dublu, antiaderent (eu am folosit un tuci teflonat) și se lasă să fiarbă la foc mic cca. 3-4 ore, amestecând din când în când pentru a nu se lipi.



Opțional, pentru o concentrație mai mare și un gust intens, eu completez de regulă cu 1-2 litri de must roșu (cabernet), dar din această cauză magiunul se fierbe mai mult.



Pe măsură ce magiunul fierbe, se evaporă apa din struguri și acesta practic, scade la mai puțin de jumătate.



Când magiunul începe să se lege și să se îngroașe puțin, se adaugă zahărul (după preferință) și se lasă să fiarbă în continuare până ajunge la consistența dorită.



Când magiunul este gata se oprește focul, se adaugă nuca, iar aceasta se amestecă în magiun.



Dacă vă place, se poate adăuga un praf de scorțișoară, pentru aromă. Mărturisesc că, personal, nu o fac pentru că prefer să simt doar aroma strugurelui.



Cât este fierbinte se toarnă magiunul în borcanele curate și uscate (eventual sterilizate), se înfiletează capacele și se acopera imediat cu o pătură sau prosop gros, și se lasă acoperite până a doua zi când borcanele cu magiun sunt reci. Acest procedeu ține locul sterilizării.



Când sunt reci, borcanele cu magiun se etichetează și se depozitează în cămară.



Să aveți spor!



Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de struguri cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecler Sidy

Ecler Sidy

Intr-o olita se pune la fiert apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage de pe foc si

14 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de piersici

Clatite cu dulceata de piersici

Se prepara blatul, se lasa cca 25-30 minute sa se linisteasca si se coc foile de clatite. Pe o

6 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • 5 kg de struguri negri
  • 1,0 kg zahăr (după gust)
  • zeama de la 1 lămâie
  • 250 ml apă (un pahar)
  • 200 gr. nucă tăiată mai mare
  • opțional:
  • scorțișoară,
  • 1-2 litri must proaspăt negru și gros

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Jeleuri de fructe