Magiun de struguri cu nuca

Magiun de struguri cu nuca. Se spala bine strugurii și se aleg bob cu bob. Boabele de struguri alese se pun la fiert împreună cu apa sau must.

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Magiun de struguri cu nuca

Ingrediente

  • 5 kg de struguri negri
  • 1,0 kg zahăr (după gust)
  • zeama de la 1 lămâie
  • 250 ml apă (un pahar)
  • 200 gr. nucă tăiată mai mare
  • opțional:
  • scorțișoară,
  • 1-2 litri must proaspăt negru și gros

Mod de preparare

Se spală bine strugurii și se aleg bob cu bob.

Boabele de struguri alese se pun la fiert împreună cu apa sau must (dacă aveți), într-o cratiță cu fundul dublu pentru cca. 25-30 minute, sau până când acestea se înmoaie.

Când s-au înmuiat suficient, boabele de struguri se dau prin sită pentru a separa sâmburii și cojile, care se aruncă.

Pulpa de struguri dată prin sită se stropește cu zeama de lămâie, se pune la fiert într-un vas cu fundul dublu, antiaderent (eu am folosit un tuci teflonat) și se lasă să fiarbă la foc mic cca. 3-4 ore, amestecând din când în când pentru a nu se lipi.

Opțional, pentru o concentrație mai mare și un gust intens, eu completez de regulă cu 1-2 litri de must roșu (cabernet), dar din această cauză magiunul se fierbe mai mult.

Pe măsură ce magiunul fierbe, se evaporă apa din struguri și acesta practic, scade la mai puțin de jumătate.

Când magiunul începe să se lege și să se îngroașe puțin, se adaugă zahărul (după preferință) și se lasă să fiarbă în continuare până ajunge la consistența dorită.

Când magiunul este gata se oprește focul, se adaugă nuca, iar aceasta se amestecă în magiun.

Dacă vă place, se poate adăuga un praf de scorțișoară, pentru aromă. Mărturisesc că, personal, nu o fac pentru că prefer să simt doar aroma strugurelui.

Cât este fierbinte se toarnă magiunul în borcanele curate și uscate (eventual sterilizate), se înfiletează capacele și se acopera imediat cu o pătură sau prosop gros, și se lasă acoperite până a doua zi când borcanele cu magiun sunt reci. Acest procedeu ține locul sterilizării.

Când sunt reci, borcanele cu magiun se etichetează și se depozitează în cămară.

Să aveți spor!

Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa

Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa

Rasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...

Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Bucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...

Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise