autor:

Victoria Gabriela

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Magiun de struguri cu nuca

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Ingrediente
5 kg de struguri negri, 1,0 kg zahăr (după gust), zeama de la 1 lămâie, 250 ml apă (un pahar), 200 gr. nucă tăiată mai mare, opțional:, scorțișoară,, 1-2 litri must proaspăt negru și gros

Dificultate: Medie Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare

Se spală bine strugurii și se aleg bob cu bob.



Boabele de struguri alese se pun la fiert împreună cu apa sau must (dacă aveți), într-o cratiță cu fundul dublu pentru cca. 25-30 minute, sau până când acestea se înmoaie.



Când s-au înmuiat suficient, boabele de struguri se dau prin sită pentru a separa sâmburii și cojile, care se aruncă.



Pulpa de struguri dată prin sită se stropește cu zeama de lămâie, se pune la fiert într-un vas cu fundul dublu, antiaderent (eu am folosit un tuci teflonat) și se lasă să fiarbă la foc mic cca. 3-4 ore, amestecând din când în când pentru a nu se lipi.



Opțional, pentru o concentrație mai mare și un gust intens, eu completez de regulă cu 1-2 litri de must roșu (cabernet), dar din această cauză magiunul se fierbe mai mult.



Pe măsură ce magiunul fierbe, se evaporă apa din struguri și acesta practic, scade la mai puțin de jumătate.



Când magiunul începe să se lege și să se îngroașe puțin, se adaugă zahărul (după preferință) și se lasă să fiarbă în continuare până ajunge la consistența dorită.



Când magiunul este gata se oprește focul, se adaugă nuca, iar aceasta se amestecă în magiun.



Dacă vă place, se poate adăuga un praf de scorțișoară, pentru aromă. Mărturisesc că, personal, nu o fac pentru că prefer să simt doar aroma strugurelui.



Cât este fierbinte se toarnă magiunul în borcanele curate și uscate (eventual sterilizate), se înfiletează capacele și se acopera imediat cu o pătură sau prosop gros, și se lasă acoperite până a doua zi când borcanele cu magiun sunt reci. Acest procedeu ține locul sterilizării.



Când sunt reci, borcanele cu magiun se etichetează și se depozitează în cămară.



Să aveți spor!



Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com
Se spală bine strugurii și se aleg bob cu bob.



Boabele de struguri alese se pun la fiert împreună cu apa sau must (d
Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de struguri cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

1. Culegem nuci verzi de marimea oului de prepelita, carora le curatam partea verde, pana dam de

9 voturi    5 comentarii
14h
Conserve si muraturi
Vinete murate

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • 5 kg de struguri negri
  • 1,0 kg zahăr (după gust)
  • zeama de la 1 lămâie
  • 250 ml apă (un pahar)
  • 200 gr. nucă tăiată mai mare
  • opțional:
  • scorțișoară,
  • 1-2 litri must proaspăt negru și gros

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. -Se fierb

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Este o reteta extrem de simpla, ideala pentru un mic dejun rapid, sanatos si nepretentios. Se pregătește

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Placinte impletite cu mozzarella

Placinte impletite cu mozzarella

Dacă vrei o gustare rapidă, un mic dejun savuros și sățios, sau vrei să îți impresionezi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia Budinca de tapioca cu lapte de cocos si lapte de soia

Se pune tapioca intr-un castron cu apa cat s-o cuprinda si se lasa deoparte 30-40 minute sa se umfle. Se rastoarna apoi in vasul cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolatina vegana Ciocolatina vegana

Intr-o cratita, punem paharul de apa si inca o jumatate de pahar de apa si mierea sa se contopeasca, punem cacao si ciocolata si lasam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse