autor:

valentina ionita

» » Sosuri

Maioneza

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, zeama de lamaie dupa gust, sare, 1-2 lingurite mustar, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

34 voturi

Mod de preparare

Un ou se fierbe,se raceste,se curata si se separa albusul de galbenus.
Galbenusul fiert se paseaza foarte bine cu furculita pentru a evita formarea cocoloaselor,se adauga mustarul,un praf de sare,galbenusul crud si se amesteca usor.
Apoi,se incorporeaza uleiul usor prin batere manuala sau cu robotul.Se adauga zeama de lamaie si se bate in continuare pana se alifiaza compozitia si se mai bate pana la omogenizare pentru a se obtine consistenta dorita si gata...O pastrati la rece pana o intrebuintati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Imbunatateste gustul anumitor preparate!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    va pup...Fiecare o prepara cum ii place si cum ii iese mai repede si mai bine...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    E buna in multe combinatii maioneaza. Eu am o reteta rapida in care se foloseste oul intreg si e gata in 2 minute, folosesc mixerul vertical.

    • luca spania , 11 august 2009

      Cred ca este o mica eroare....cand se adauga mustarul se adauga GALBENUSUL crud si nu albusul...in rest e ok

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

34 voturi

Ingrediente

  • 1 galbenus fiert
  • 1 galbenus crud
  • zeama de lamaie dupa gust
  • sare
  • 1-2 lingurite mustar
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imbunatateste gustul anumitor preparate!

Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Caprese