Reteta postata pe: 06 mai 2009
Ingrediente
Pentru mamaliga este nevoie de apa,malai,un praf de sare., Puteti folosi branza de burduf,telemea,cas,urda, smantana, unt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Punem apa la fiert (in functie de ce cantitatea de mamaliga dorita)impreuna cu sarea si cand da in fiert presaram putin malai.Dupa cateva minute,cand a inceput sa clocoteasca apa,se toarna malai si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.Daca mamaliga este prea moale se mai adauga malai,amestecandu-se intr-una.Mie imi place mamaliga mai tare ,asa ca o las sa fiarba mai mult.
Cand este malaiul fiert bine si s-a obtinut consistenta dorita ,puteti rasturna mamaliga pe un fund din lemn sau un platou .La fel de bine puteti sa luati mamaliga cu o lingura pentru inghetata sau sa umeziti cu putina apa un polonic si sa luati mamaliga cu el,obtinand astfel o forma rotunda.
Mamaliguta fierbinte se serveste cu unt,branza,smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "MAMALIGUTA CU BRANZA" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Se pune apa la fiert cu sare si dupa ce a fiert se pune treptat malaiul, in timp ce se amesteca.
Telemeaua se rade si se amasteca pana la omogenizare cu 50gr smantana, 50gr unt si 2 oua. Se pune
6 voturi
5 comentarii
35 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate