Mancarea marinarului(Sjömansgryta)

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Mancarea marinarului(Sjömansgryta)

Ingrediente

  • 6 felii pulpa de vita
  • 2 cepe
  • 200 ml bere neagra
  • cimbru uscat
  • foi de dafin
  • 2 radacini micute de patrunjel 6 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • 1lingura pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura mustar
  • boabe de piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta.Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti.Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant iar in uleiul ramas calim ceapa pe care am taiat-o marunt.Adaugam apoi carnea ,radacinile de patrunjel taiate rondele ,cimbrul si foile de dafin.Turnam berea si apoi adaugam si apa astfel incat carnea sa fie acoperita de lichid.Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi lasam pe foc,sub capac,circa 1 ora si 15 min. avand grija ca din cand sa mai amestecam.Cand carnea este aproape gata am adaugat cartofii taiati in sferturi si lasam pana cand totul este bine facut.

Scoatem carnea si cartofii ,asezam pe un platou iar in sosul rezultat am adaugat amidonul,(dizolvat in putina apa rece),mustarul ,cateva boabe de piper si pasta de tomate.Amestecam si lasam pana cand sosul scade,se ingroasa ,apoi tragem de pe foc.

Pe o farfurie asezam carnea ,cartofii si turnam sos atat peste carne cat si peste cartofi.Asezonam cu patrunjel verde.Daca mai ramane sos(si cu siguranta mai ramane)il punem intr-un bol si il servim la masa pentru cine mai doreste,pentru cine mai pofteste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise