Ingrediente
Ingrediente pentru foi, , -250 gr zahar, -80 gr unt/margarina, -2 oua, -5 linguri lapte, -3 linguri miere, -1 lingura cacao, -600 gr faina, -1 lingurita bicarbonat, , Ingrediente pentru crema, , -2 oua, -30 gr miere, -60 gr unt, -230 ml lapte condensate, -150 gr nuci/migdale/alune macinate, , Ingrediente pentru glazura, , -75 gr ciocolata, -25 gr unt
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
21 voturi
Mod de preparare
Topim untul, separat mixam usor ouale si peste ele turnam untul topit (putin racit) si mierea. Adaugam treptat laptele condensat si punem inapoi pe foc mic. Amestecand continuu lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Sa nu va speriati daca vi se pare crema putin lichida, ea nu se ingroasa prea tare, ramane cam de consistenta laptelui condensat.
Impartim crema in 4 parti si umplem foile, peste fiecare strat de crema presaram nuca macinata. Mie mi s-a parut destul de putina crema, de aceea am economisit la inceput, astfel ca la final mi-a ramas sa pun si pe ultima foaie, pe care am
presarat-o cu nuca macina si am stropit din loc in loc cu glazura de ciocolata (topim untul pe baie de aburi, adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam, lasam sa se racoreasca putin).
Lasati peste noapte intr-un loc racoros si serviti a doua zi, pana atunci foile se vor inmuia si veti putea felia usor prajitura.
Pofta buna!
Floare de colt (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2012
Si mie imi place mult ! Felicitari !!!
Adina (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2012
Delicioasa!:)
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012
Foarte aromata si tentanta!*****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2012
Ce bine arata yumi,yumi !