autor:

Fara foto

» » Supe de legume

mercimek (supa de linte rosii)

Autor: cristea violeta (Bucatar sef)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 24 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristea violeta (Bucatar sef)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 24 august 2006

Ingrediente
300 gr. linte rosie, 2 cepe, 3 linguri bulion, 3 linguri ulei, 1 lingurita boia iute, 1 lingurita menta, sare, piper,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

87 voturi

Mod de preparare

Se spala bine lintea si se pune la fiert intr-o cratita cu apa si sare cam 45 minute. Dupa ce sa fiert se strecoara supa intr-un castron si lintea se paseaza prin sita. Intr-o cratita se pune ceapa tocata fin la prajit impreuna cu bulionul si boiaua iute, dupa ce s-au calit se adauga supa ramasa si lintea pasata. Se mai adauga un pahar de apa si se mai fierbe inca 10 minute, dupa care se potriveste de sare si piper. Se serveste cu menta presarata pe deasupra si cu o felie de lamaie. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "mercimek (supa de linte rosii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de legume cu ghimbir

Supa crema de legume cu ghimbir

In meniul pentru concurs,vin cu aceasta supa,gustoasa dar mai ales foarte sanatoasa! Toate legumele

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
BORS DE FASOLE

BORS DE FASOLE

Fierbi fasolea cu o ceapa si foaie de dafin. Dai pe robot legumele.Rosiile le tai cuburi. Calesti

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Este o bunatate !

  • Arif

    Arif (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

    Multumesc pt aceasta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

87 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. linte rosie
  • 2 cepe
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita menta
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de legume si ardei copt Supa crema de legume si ardei copt

Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete; morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa cu galuste