autor:

Fara foto

» » Supe de legume

mercimek (supa de linte rosii)

Autor: cristea violeta (Bucatar)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 24 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristea violeta (Bucatar)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 24 august 2006

Ingrediente
300 gr. linte rosie, 2 cepe, 3 linguri bulion, 3 linguri ulei, 1 lingurita boia iute, 1 lingurita menta, sare, piper,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

87 voturi

Mod de preparare

Se spala bine lintea si se pune la fiert intr-o cratita cu apa si sare cam 45 minute. Dupa ce sa fiert se strecoara supa intr-un castron si lintea se paseaza prin sita. Intr-o cratita se pune ceapa tocata fin la prajit impreuna cu bulionul si boiaua iute, dupa ce s-au calit se adauga supa ramasa si lintea pasata. Se mai adauga un pahar de apa si se mai fierbe inca 10 minute, dupa care se potriveste de sare si piper. Se serveste cu menta presarata pe deasupra si cu o felie de lamaie. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "mercimek (supa de linte rosii)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ceapa frantuzeasca

Supa de ceapa frantuzeasca

Am poftit de mult la supa de ceapa in stil frantuzesc. Ce-i drept, nu am avut termen de comparatie,

0 voturi    2 comentarii
2h
Supe de legume
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Se pune ceapa tocata marunt la calit in ulei , peste ea se pune morcovul si telina si se lasa sa

14 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Este o bunatate !

  • Arif

    Arif (Chef de cuisine) , 11 martie 2009

    Multumesc pt aceasta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

87 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. linte rosie
  • 2 cepe
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita menta
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de rosii cu mascarpone