Pentru blat, se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic.
Pentru blat, se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic, apoi se amesteca cu mixul de alune, taiate marunt cu cutitul.
Se pun pe un platou mic, doua inele de inox si se imparte compozitia pentru blat in fiecare inel, se niveleaza, se preseaza putin cu lingura, apoi se lasa la frigider sa se intareasca; este un blat crocant, nu va asteptati sa fie moale, chiar si la taiat va fi putin mai dificil.
Intr-un castron, se amesteca bine iaurtul cu branza, apoi gelatina hidratata si topita pe bain-marie, in suc de portocale, la final mierea, cateva picaturi de esenta de rom, iar dupa omogenizare se imparte crema in cele doua inele, se niveleaza, apoi se lasa la frigider cateva ore sau pentru siguranta pana a doua zi.
Se trece cu un cutit in jurul cremei din inele, se scot inelele, apoi se orneaza cu alune si miere deasupra.
Se taie si se serveste.
Sfatul meu: cu aceste ingrediente, se poate pregati foarte bine un tort obisnuit, cu diametrul de 18-20 cm, pentru ca rezulta o crema destul de multa, doar pentru doua inele, sau cine dispune de mai multe inele, se pot pune fiecare tortulet pe cate o farfurie.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii