Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei.
Adaugati carnea tocata cu putina apa, cand carnea s-a calit adaugati pasta de tomate diluata in 100-150 ml apa, un praf de sare si piper si lasati sa fiarba inca 10-15 minute.
Pentru sosul bechamel topiti untul, adaugati faina si amestecati energic pana ce obtineti o coca moale. Adaugati laptele treptat si amestecati cu un tel pana ce sosul se ingroasa.
Taiati vinetele in felii cam de 3-4 mm grosime si caliti-le putin pe ambele parti. Asezati un strat de vinete prajite intr-un vas termorezistent.
Acoperiti vinetele cu un strat de carne tocata.
Adaugati ouale batute peste sosul bechamel si amestecati bine pana ce totul se omogenizeaza. Turnati un strat de sos peste carnea tocata. Procedati astfel pana ce epuizati toata carnea tocata si toate vinetele avand grija insa ca ultimul strat sa fie de carne.
La final asezati un strat de cartofii feliati si fierti. Un sfat am pentru voi, cand fierbeti cartofii nu ii lasati sa se inmoaie prea mult...fierbetii indeajuns incat sa ii puteti patrunde cu varful unui cutit dar sa ramana indeajuns de fermi sa ii puteti manevra.
Acoperiti cartofii cu restul de sos bechamel.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 160C/gaz 4 pentru 30-40 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii