Mozzarella & herbs muffins

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mozzarella & herbs muffins

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 forme de briose (Ikea):
  • - 250 grame faina;
  • - 1/2 lingurita sare cu telina;
  • - 1/2 lingurita praf de copt;
  • - 2 oua (de casa);
  • - un praf de chili;
  • - 1 lingurita de pratrunjel uscat;
  • - 1 lingurita de oregano uscat;
  • - 1 lingurita de maghiran uscat;
  • - 150 ml iaurt;
  • - 50 grame mozzarella;
  • - seminte de susan;
  • - seminte de dovleac;
  • Optional: usturoi pisat.

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si cu praful de copt. Se adauga praful de chili si condimentele uscate. Am avut la indemana ierburile uscate insa foarte bine se pot adauga toate acestea proaspete, ar fi chiar mai indicat.

Separat bateti ouale si amestecati apoi cu iaurtul pana se incorporeaza bine. Se toarna peste ingredientele uscate si se mai amesteca putin. Acum un aspect important de mentionat este faptul ca eu am pus aluatul in forme dupa care am presarat deasupra mozzarella taiata cubulete, insa va sugerez sa puneti mozzarella mai degraba in compozitie si pe urma asezati aluatul in forme pentru ca altfel veti pati ca mine, respectiv branza se va topi si nu mai ramane mare lucru din ea, in plus nici gustul nu se simte atat de bine...

Dupa ce aluatul se omogenizeaza, asezati in forme cate 3 linguri (de inghetata) si presarati apoi cu seminte de susan si seminte de dovleac. Puteti opta si cu semintele la fel ca si cu mozzarella sa le adaugati direct in aluat.

Introduceti in cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 20 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise