autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Mucenici de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 550 gr faina, 5 linguri zahar, 30 gr dojdie, coaja rasa de portocala, un praf de sare, 2 linguri ulei, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, 250 ml apa, , Pentru sirop:, , 1 cana si jumatate apa, 5 linguri zahar, 3 linguri sirop de portocale, nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta.
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, restul de zahar, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si le amestecam usor cu mana.
Adaugam coaja rasa de portocala, apa treptat si framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios si usor de modelat.
La final incorporam uleiul.
Presaram putina faina pe fundul bolului, punem aluatul, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc ferit de curent la dospit.
Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru si il impartim in doua, apoi din fiecare jumatate rupem 6 bucati.
Luam prima bucata, o rasucim pe masa cu palmele pana obtinem un sul lung si subtirel, apoi ii dam forma de opt. La fel procedam si cu celelalte bucati.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu hartie de copt si asezam mucenicii formati.
Aprindem cuptorul si il reglam la o temperatura potrivita.
Mai lasam 10 minute tava cu mucenici pe aragaz, apoi ii introducem in cuptorul incins pentru 25-30 de minute pana se rumenesc frumos.
Siropul:
Amestecam toate ingredientele intr-un ibric si le punem pe foc.
Din momentul in care incepe sa fiarba il lasam pe foc 15 minute.
Mucenicii scoti din cuptor, atunci calzi, ii bagam in sirop apoi ii presaram cu nuca macinata.
Ii acoperim cu hartie de copt, un prosop si ii lasam sa se raceasca acolo.
Ei se vor pastra fragezi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mucenici moldovenesti, de post

Mucenici moldovenesti, de post

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lgt zahar

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionescu Mariana , 05 martie 2015

    sau se ung cu miere si se presara nuca

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 10 martie 2014

    170-180 de grade...La mine aragazul este mai vechi si il folosesc la treapta 3 si jumatate. La aragazele noi stiu ca la treapta 3 este o temperatura foarte mare, cred ca peste 200 de grade!

  • Fara foto

    Angela Margareta , 10 martie 2014

    Ce inseamna temperatura potrivita?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 5 linguri zahar
  • 30 gr dojdie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 250 ml apa
  • Pentru sirop:
  • 1 cana si jumatate apa
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri sirop de portocale
  • nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

170-180 de grade...La mine aragazul este mai vechi si il folosesc la treapta 3 si jumatate. La aragazele noi stiu ca la treapta 3 este o temperatura foarte mare, cred ca peste 200 de grade!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise si iaurt