Musaca de vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca de vinete

Ingrediente

  • - 2-3 vinete
  • - ulei de masline
  • -sare
  • Sos
  • - 350 g carne tocata vitel
  • - 2 bucati praz (partea alba)
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 2 conserve pasata de rosii
  • - cateva frunze de busuioc
  • - sare, piper
  • - 2 bulgari mozzarella
  • - parmezan ras

Mod de preparare

Vinete faine la magazin, busuioc in solar, carnita de vitel....era clar ca trebuia s-o fac. Si-am facut-o! :)

Mod de preparare:

- Se incepe cu vinetele, care se spala, se sterg si se taie felii de 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

- Se taie marunt prazul si se toaca usturoiul. Incingeti putin ulei de masline si caliti legumele. Apoi se adauga carnita si se lasa pe foc 5-6 min amestecand in continuu, Stingeti cu rosii, iar dupa ce incepe sa fiarba acoperiti partial cu un capac. Spre final se adauga frunzele de busuioc si se condimenteaza cu sare si piper.

- Vinetele se sterg cu un servet de bucatarie si se pun intr-un bol mare. Se stropesc cu ulei de masline si se rumenesc bine pe ambele parti intr-o tigaie anti-aderenta. Asezati apoi intr-un vas, dupa placul vostru, vinetele si sosul alternand cu mozzarella si parmezan ras. Dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 de minute si serviti calde cu o paine de calitate.

Mai multe detalii gasiti aici: http://3sisterscooking.blogspot.ro/2014/04/musaca-de-vinete.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise