autor:

maria mihalache

» » Prajituri

Napolitane cu nuca,stafide,rahat,merisoare ,glazurate cu crema de cacao

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Ingrediente
400 gr zahar, 5 galbenusuri, 250 gr unt, 250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata), 100 g stafide, 200 g merisoare, 6 cubulete de rahat divers colorate, 4 foi de napolitana, 1 lingurita rasa scortisoara de la Kamis, 2 pliculete zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, Pentru glazura, 150 g zahar pudra, 50 g unt, 3 linguri cacao, 5 linguri apă clocotită

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.
Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc.

Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si galbenusurile.
Batem cu telul.
Adaugam restul de nuca ( eventual prajita ) ,merisoarele,stafidele si zaharul vanilat.

Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus.
Punem pe foc mic si lasam sa dea in cateva clocote.
Luam de pe foc ,lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara.

Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde.
Compozitia trebuie impartita in 3 parti(ochiometric).
Prajitura o asamblam pe un platou sau pe un blat.
Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.

Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie , inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana .
Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura.
Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.

Prepararea glazurii
Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul.
Se amestecă bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc.
Se adauga cacao.Se amesteca.
Se trage de pe foc ,se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii.
Decoram cu bomboane ornament.
Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia .
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuca,stafide,rahat,merisoare ,glazurate cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura delicioasa

Prajitura delicioasa

Blatul: Se bat oule impreuna cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul. Apoi

199 voturi    27 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura  turceasca cu iaurt

Prajitura turceasca cu iaurt

Amestecam galbenusurile cu zaharul pina se topeste apoi adaugam untul, grisul amestecat cu praful

69 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2015

    Deliciooaaasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • 250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
  • 100 g stafide
  • 200 g merisoare
  • 6 cubulete de rahat divers colorate
  • 4 foi de napolitana
  • 1 lingurita rasa scortisoara de la Kamis
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri apă clocotită

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Ramona

Ramona (Chef de cuisine)

Deliciooaaasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de cacao