autor:

maria mihalache

» » Prajituri

Napolitane cu nuca,stafide,rahat,merisoare ,glazurate cu crema de cacao

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Ingrediente
400 gr zahar, 5 galbenusuri, 250 gr unt, 250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata), 100 g stafide, 200 g merisoare, 6 cubulete de rahat divers colorate, 4 foi de napolitana, 1 lingurita rasa scortisoara de la Kamis, 2 pliculete zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, Pentru glazura, 150 g zahar pudra, 50 g unt, 3 linguri cacao, 5 linguri apă clocotită

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.
Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc.

Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si galbenusurile.
Batem cu telul.
Adaugam restul de nuca ( eventual prajita ) ,merisoarele,stafidele si zaharul vanilat.

Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus.
Punem pe foc mic si lasam sa dea in cateva clocote.
Luam de pe foc ,lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara.

Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde.
Compozitia trebuie impartita in 3 parti(ochiometric).
Prajitura o asamblam pe un platou sau pe un blat.
Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.

Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie , inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana .
Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura.
Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.

Prepararea glazurii
Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul.
Se amestecă bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc.
Se adauga cacao.Se amesteca.
Se trage de pe foc ,se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii.
Decoram cu bomboane ornament.
Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia .
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuca,stafide,rahat,merisoare ,glazurate cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec pufos si delicios

Chec pufos si delicios

Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile, pana devine ca o crema,se adauga pe rand zaharul

47 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Negreasa cu nuca

Negreasa cu nuca

1) Tai ciocolata bucati si o topesti pe aburi, adaugi untul, putin cate putin , si amesteci oana,

10 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2015

    Deliciooaaasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • 250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
  • 100 g stafide
  • 200 g merisoare
  • 6 cubulete de rahat divers colorate
  • 4 foi de napolitana
  • 1 lingurita rasa scortisoara de la Kamis
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri apă clocotită

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Ramona

Ramona (Chef de cuisine)

Deliciooaaasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Turta dulce