Negresa cu gem (de post)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu gem (de post)

Ingrediente

  • 2 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1 borcan gem de 800 gr
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie rasa
  • coaja de portocala rasa
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 gr sare
  • miez de nuca
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca zaharul si sarea cu apa minerala pana cand acestea se topesc.

Adaugam esenta de rom, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, uleiul si gemul. Omogenizam bine.

Dupa omogenizare adaugam faina cat cuprinde si praful de copt pana cand obtinem un aluat mai gros ca la chec ,dar care sa curga.

La sfarsit adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si cele 2 lingurite de cacao.

Miezul de nuca se prajeste cateva minute in cuptor dupa care il zdrobim putin si il adaugam in compozitie.

Se toarna compozitia intr-o tava de cuptor in care am pus hartie de copt.

Se da tava la cuptor timp de 45 minute la 180 grade.

Dupa ce sa racit prajitura, o taiem in forma dorita si o pudram cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta