Negresa cu gem (de post)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu gem (de post)

Ingrediente

  • 2 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1 borcan gem de 800 gr
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie rasa
  • coaja de portocala rasa
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 gr sare
  • miez de nuca
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca zaharul si sarea cu apa minerala pana cand acestea se topesc.

Adaugam esenta de rom, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, uleiul si gemul. Omogenizam bine.

Dupa omogenizare adaugam faina cat cuprinde si praful de copt pana cand obtinem un aluat mai gros ca la chec ,dar care sa curga.

La sfarsit adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si cele 2 lingurite de cacao.

Miezul de nuca se prajeste cateva minute in cuptor dupa care il zdrobim putin si il adaugam in compozitie.

Se toarna compozitia intr-o tava de cuptor in care am pus hartie de copt.

Se da tava la cuptor timp de 45 minute la 180 grade.

Dupa ce sa racit prajitura, o taiem in forma dorita si o pudram cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise