autor:

mac myra

» » Dulciuri diverse

Negresa cu gem (de post)

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 decembrie 2013

Ingrediente
2 cana apa minerala, 1 cana zahar, 1 borcan gem de 800 gr, faina cat cuprinde, 100 ml ulei, 1 praf de copt, 2 lingurite de bicarbonat, esenta de rom, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala rasa, 2 lingurite cacao, 1 plic zahar vanilat, 5 gr sare, miez de nuca, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Se amesteca zaharul si sarea cu apa minerala pana cand acestea se topesc.
Adaugam esenta de rom, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, uleiul si gemul. Omogenizam bine.
Dupa omogenizare adaugam faina cat cuprinde si praful de copt pana cand obtinem un aluat mai gros ca la chec ,dar care sa curga.
La sfarsit adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si cele 2 lingurite de cacao.
Miezul de nuca se prajeste cateva minute in cuptor dupa care il zdrobim putin si il adaugam in compozitie.
Se toarna compozitia intr-o tava de cuptor in care am pus hartie de copt.
Se da tava la cuptor timp de 45 minute la 180 grade.
Dupa ce sa racit prajitura, o taiem in forma dorita si o pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu gem si nuca de post

Negresa cu gem si nuca de post

Intr-un bol punem faina, pe care mai intai o cernem, zaharul, cacaoa, nuca macinata, praful de sare

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
MELCISORI CU LAPTE

MELCISORI CU LAPTE

Fierbem melcisorii in apa si cand sunt fierti ii punem in oala cu cei 2 litri de lapte si adaugam

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Irina , 22 ianuarie 2017

    E super!!!

  • Fara foto

    naspaaa , 18 iulie 2015

    naspaaa

  • Fara foto

    Culapov Doina , 19 martie 2015

    iese foarte buna cu dulceata de visine

    • Fara foto

      Mihaela Ella , 27 noiembrie 2014

      mda

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2014

      Bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Petruta Stanescu , 04 decembrie 2013

      buna si ecomoma

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1 borcan gem de 800 gr
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie rasa
  • coaja de portocala rasa
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 gr sare
  • miez de nuca
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de mac myra
Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Morcovul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica, felia de paine se inmoaie in lapte sau

10 voturi    7 comentarii
1h
Salate reci
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Pasta se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Intre timp se pregateste sunculita:se taie cubulete

35 voturi    7 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi

Puiul se curata,se spala.Din usturoi,piper,delikat,sare,dafin si vin se face un bait in care se pune

1 vot    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Irina

E super!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Briose