Gnochi din brinza in sos de ardei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gnochi din brinza in sos de ardei

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii
  • 500 gr de brinza de vaca
  • 25gr de faina-1lingura
  • 1ou
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper macinat
  • Pentru a face gnochi - 1/2 pahar de faina
  • Pentru sos
  • 1lingura de unt
  • 2catei de usturoi taiati felii
  • 300gr de ardei rosii copti si cojiti de coaja
  • 500ml de smantina ptr frisca
  • sare,piper alb macinat

Mod de preparare

Intai pregatim sosul. Intr-o tigaie topim untul si prajim usturoiul taiat felii si indata adaugam ardeii copti fasii si smantina, dam la gust cu sare si piper si lasam pe foc potrivit sa se ingroase putin. Luam de pe foc si macinam sosul la blender pina devine uniform si il reintoarcem in tigaie.

Intr-un bol amestecam brinza cu toate ingridentele pina devine o masa uniforma. Presaram pe o plansa 1/2 pahar de faina si turnam continutul de brinza in faina si il amestecam bine facem un rulou subtire si taiem bucatele de gnochi. Eu am asezat niochi pe o tava de copt pe care am pus un prosop de bucatarie curat.

In timp ce am pregatit gnochi am pus o tigaie lata cu apa si sare la fiert si cind apa incepe sa fiarba punem niochi in apa nu prea mult o data si lasam pina se ridica la suprafata. Ii ridicam cu o lingura cu gauri si ii punem intr-un castron si ii stropim cu putin ulei.

Incalzim sosul de ardei pe foc mic punem un polonic de sos intr-o farfurie adinca si punem o portie de gnochi deasupra. Este o mincare foarte gustoasa si sosul de ardei ii da un gust aparte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise