autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2015

Ingrediente
Aluat:, 4 oua, 200 g zahar pudra, 200 g unt, cca 800 g faina, un plic amoniac, 2 lingurite esenta de vanilie, un praf de sare, Crema:, 300 g unt 82%cacao, 150 g ciocolata 50% cacao, 8 linguri lapte, 8 linguri zahar pudra, 2 galbenusuri (optional), ½ sticluta esenta de rom, 5 linguri nuca macinata

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

39 voturi

Mod de preparare

Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta... la fel de delicioasa ca altadata


Aluat: mixam ouale cu praful de sare apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste.Adaugam untul moale , amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.
Crema:intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele.Amestecam pana se topeste ciocolata ,dam craticioara deoparte si lasam la racit.
Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura . Adaugam ciocolata topita ,galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare.Aromatizam cu esenta de rom dupa gust .Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin.Cu aceasta crema umplem “cojile nucilor” apoi le lipim doua cate doua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Nuci umplute cu crema de ciocolata

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra.Adaugam ouale unul cate unul,mixand in continuare.Adaugam

3 voturi    0 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Turnulete de branza cu kaky

Turnulete de branza cu kaky

Pentru crema de branza punem intr-un castron branza cu zaharul si zaharul vanilat si le blendarim

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ileana , 26 aprilie 2016

    nu am forma.....de unde iau?

  • Fara foto

    Adi Girbu , 21 noiembrie 2015

    unde gasesc si eu forma de nuci ????

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

39 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • cca 800 g faina
  • un plic amoniac
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 300 g unt 82%cacao
  • 150 g ciocolata 50% cacao
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri (optional)
  • ½ sticluta esenta de rom
  • 5 linguri nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

ileana

nu am forma.....de unde iau?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta rustica cu prune si gem de prune